EXPO

Κοινό σασί για ηλεκτρικά οχήματα

Η Hino Motors, θυγατρική της Toyota και υπεύθυνη για όλα τα μεσαία/βαρέα επαγγελματικά οχήματα του γιαπωνέζικου κολοσσού, ανακοίνωσε την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με την νεοφυή εταιρεία REE Aut
Πέμ, 11/11/2021 - 16:19
Κοινοποίηση στα Social Media
Κοινό σασί για ηλεκτρικά οχήματα

Η Hino Motors, θυγατρική της Toyota και υπεύθυνη για όλα τα μεσαία/βαρέα επαγγελματικά οχήματα του γιαπωνέζικου κολοσσού, ανακοίνωσε την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με την νεοφυή εταιρεία REE Automotive, η οποία ειδικεύεται στην εξέλιξη σασί για ηλεκτρικά οχήματα (EV platforms), με ιδιαίτερα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά.

Σκοπός είναι να συνδυαστούν η τεχνογνωσία και οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Hino, με την καινοτομία που συνοδεύει τα προϊόντα της REE, ώστε αυτά να αρχίσουν να κατασκευάζονται σε μαζική κλίμακα. Ο οδικός χάρτης που έδωσαν οι δύο εταιρείες στη δημοσιότητα αναφορικά με το πώς σχεδιάζουν να εξελίξουν το τελικό προϊόν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Θα παρουσιάσουν από κοινού κάποια πρωτότυπα το 2022, τα οποία θα περιλαμβάνουν ελαφρά επαγγελματικά, λεωφορεία και φορτηγά. Όλα τους θα φέρουν την αποκαλούμενη Mobility Service Module, η οποία ουσιαστικά είναι ένα αμάξωμα van, λεωφορείου ή φορτηγού, το οποίο θα εδράζεται πάνω στην τελείως επίπεδη, modular ηλεκτρική πλατφόρμα που έχει παρουσιάσει η REE .

Το Mobility Service Module θα μπορεί να αφαιρείται, και να τοποθετείται κάτω από άλλο όχημα του πελάτη. Στην πράξη, αυτό που λένε Hino και REE είναι ότι πάνω στο ίδιο σασί μπορούν να τοποθετηθούν διαφορετικά αμαξώματα, τα οποία θα εναλλάσσονται στις προτεινόμενες πλατφόρμες.