EXPO

Αυτόνομα Peterbilt και Kenworth

Ο όμιλος PACCAR -που κατέχει μεταξύ άλλων τις DAF Trucks, Peterbilt και Kenworth- υπέγραψε μια στρατηγική συνεργασία παγκόσμιας ισχύος με την εταιρεία τεχνολογίας Aurora, προκειμένου να εξελίξουν, ν
Παρ, 04/02/2021 - 13:18
Κοινοποίηση στα Social Media
Αυτόνομα Peterbilt και Kenworth

Ο όμιλος PACCAR -που κατέχει μεταξύ άλλων τις DAF Trucks, Peterbilt και Kenworth- υπέγραψε μια στρατηγική συνεργασία παγκόσμιας ισχύος με την εταιρεία τεχνολογίας Aurora, προκειμένου να εξελίξουν, να δοκιμάσουν και να λανσάρουν από κοινού στα προσεχή χρόνια στη Β. Αμερική, αυτόνομες εκδόσεις των Peterbilt 579 και Kenworth T680.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα συνδυαστεί η πλατφόρμα αυτόνομων οχημάτων της PACCAR, με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Aurora Driver. Το τελευταίο αποτελείται από αισθητήρες που «αντιλαμβάνονται» τον κόσμο, λογισμικό που σχεδιάζει μια ασφαλή διαδρομή μέσω των δεδομένων και έναν υπολογιστή ο οποίος τροφοδοτεί και ενσωματώνει όλα τα παραπάνω στο όχημα. Σημειώνεται, πως το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Aurora μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους του τύπους οχημάτων, από μικρά ΙΧ μέχρι βαρέα φορτηγά. Αξίζει να αναφερθεί ακόμα, πως από τη στιγμή που η συνεργασία έχει παγκόσμια ισχύ, αργά ή γρήγορα αναμένεται να υπάρξει και μία αντίστοιχη εφαρμογή σε φορτηγά της DAF.

Νέοι φορτιστές 20 – 350 kW

Στο μεταξύ, άλλη μία εταιρεία του ομίλου, η PACCAR Parts, παρουσίασε τη νέα σειρά σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίοι φέρουν την υπογραφή της ΑΒΒ και σχεδιάστηκαν ειδικά για να είναι συμβατοί με τα ηλεκτρικά φορτηγά των Kenworth, Peterbilt και DAF, ενώ σε αυτούς μπορούν φυσικά να φορτίσουν τις μπαταρίες τους και επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία και van) άλλων εταιρειών.

Η γκάμα ξεκινάει από το DC Wallbox των 20 kW και ακολουθεί αυτό των 50 kW, δύο προτάσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των περισσότερων εταιρειών με μικρούς ή μεσαίου μεγέθους στόλους επαγγελματικών οχημάτων. Μάλιστα, ο φορτιστής των 50 kW προσφέρει υπηρεσίες συνδεσιμότητας, όπως απομακρυσμένη παρακολούθηση, διαγνωστικά, στατιστικά και ενημερώσεις υλικολογισμικού.

Ακολουθούν οι ταχυφορτιστές των 120 kW και 180 kW, οι οποίοι προορίζονται για εταιρείες οι στόλοι οχημάτων των οποίων πραγματοποιούν πολλές διαδρομές ή ακόμα και πολλαπλές βάρδιες. Το μικρό μέγεθος τους καθιστά ιδανικούς για αστική χρήση, με τη μονάδα των 180 kW να έχει αρκετή ισχύ για να φορτίζει τα περισσότερα φορτηγά σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Ο κορυφαίος φορτιστής των 350 kW μπορεί να φορτίσει εξαιρετικά γρήγορα τις μπαταρίες ενός φορτηγού ή να μοιράσει την ισχύ του, φορτίζοντας δύο οχήματα ταυτόχρονα.