EXPO

Ηλεκτρικό φορτηγό Volta Zero

Στις αρχές του νέου έτους, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομών των σκανδιναβικών χωρών -η Bring και η Posten- θα ξεκινήσουν να δοκιμάζουν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας το ηλεκτρικό φορτηγό
Τρί, 09/01/2020 - 15:57
Κοινοποίηση στα Social Media
Ηλεκτρικό φορτηγό Volta Zero

Στις αρχές του νέου έτους, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομών των σκανδιναβικών χωρών -η Bring και η Posten- θα ξεκινήσουν να δοκιμάζουν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας το ηλεκτρικό φορτηγό Volta Zero.

Υπενθυμίζεται πως το επερχόμενο φορτηγό της σουηδικής Volta Trucks, η οποία έχει την υποστήριξη μεταξύ άλλων και της Prodrive, έχει μικτό βάρος 16 τόνων. Σχεδιάστηκε ειδικά για διανομές και αναμένεται να έχει αυτονομία από 150 έως 200 χλμ. Λόγω του αστικού χαρακτήρα του, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, όπως είναι οι πεζοί και οι ποδηλάτες. Για αυτό τον λόγο, ο οδηγός κάθεται χαμηλά και στη μέση της καμπίνας, μπροστά από τον εμπρόσθιο άξονα, προκειμένου να έχει μία ανεμπόδιστη ορατότητα 220 μοιρών.

Σημειώνεται, πως αυτή την περίοδο κατασκευάζεται το πρώτο Volta Zero σε πρωτότυπη μορφή, το οποίο θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό αργότερα φέτος, ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία των δοκιμών εξέλιξης, που θα προσφέρουν πολύτιμα δεδομένα στους ανθρώπους της σουηδικής μάρκας, ώστε να κατασκευάσουν το τελικό μοντέλο παραγωγής.