EXPO

Νέες ευρωπαϊκές πόλεις κατακτούν τα ηλεκτρικά BYD

Η BYD κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία της στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με τα ηλεκτρικά της λεωφορεία να δρομολογούνται πλέον σε όλες τις χώρες από τον Βορρά ως τον Νότο. Οι νέες παραδόσεις αφο
Πέμ, 11/18/2021 - 14:39
Κοινοποίηση στα Social Media
Νέες ευρωπαϊκές πόλεις κατακτούν τα ηλεκτρικά BYD

Η BYD κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία της στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με τα ηλεκτρικά της λεωφορεία να δρομολογούνται πλέον σε όλες τις χώρες από τον Βορρά ως τον Νότο.

Οι νέες παραδόσεις αφορούν συγκοινωνιακούς φορείς σε Ισπανία, Πορτογαλία, Φιλανδία κ.α. Στην Ισπανία, όπου η εταιρεία έχει ήδη εκτεταμένη παρουσία, προστίθενται τώρα και δύο 12μετρα eBus στην πόλη Σανταντέρ, στον στόλο της εταιρείας Transportes Urbanos de Santander (TUS). Πρόκειται για τα πρώτα BYD που δρομολογούνται στη βόρεια αυτή περιοχή της Ισπανίας, ενώ συνολικά στην Ιβηρική Χερσόνησο έχουν παραδοθεί 80 λεωφορεία BYD. Ταυτόχρονα, μόλις παραδόθηκαν και άλλα οχτώ 12μετρα eBus στην εταιρεία SMUTC στην Πορτογαλία.

Στη Σκανδιναβία, όπου η BYD έχει ήδη εδώ και χρόνια ηγετική παρουσία, η Φινλανδία, η μόνη αγορά όπου η εταιρεία δεν είχε μέχρι τώρα παρουσία, υποδέχθηκε τα πρώτα 43 ηλεκτρικά λεωφορεία. Συγκεκριμένα, η Nobina, μεγαλύτερη εταιρεία αστικών συγκοινωνιών της περιοχής προμηθεύτηκε τα τελευταίας γενιάς 15μετρα ηλεκτρικά BYD. Συνολικά, θα δρομολογηθούν 119 οχήματα, και πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία λεωφορείων μηδενικών εκπομπών ρύπων στην ιστορία της χώρας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται οχήματα και στα 13 μέτρα μήκους καθώς και 18μετρα αρθρωτά.

1

Επιπρόσθετα, η σουηδική Nobina παρέλαβε το πρώτο από τα συνολικά 13 ηλεκτρικά, 12μετρα BYD, τα οποία θα δρομολογηθούν στην πόλη Πιτέα, στο βορειονατολικό άκρο της χώρας. Το αρκτικό κλίμα της περιοχής, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να αγγίζουν και τους μείον 40 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα, και η προτίμηση της Nobina σε ηλεκτρικά λεωφορεία είναι σύμφωνα με τα στελέχη της BYD ενδεικτική της αξιοπιστίας των οχημάτων που κατασκευάζει. Τα λεωφορεία για την Πιτέα κατασκευάστηκαν στο Κόμαρομ της Ουγγαρίας, όπου βρίσκεται το ένα από τα δύο εργοστάσια της BYD στην Ευρώπη. Συνολικά, η Nobina έχει πλέον 300 ηλεκτρικά BYD λεωφορεία στον στόλο της. Μέχρι σήμερα, η BYD έχει παραδώσει 1.800 μονάδες στην Ευρώπη, και τα λεωφορεία της «δουλεύουν» σε 300 πόλεις, σε 50 διαφορετικές περιοχές του πλανήτη.