EXPO

Το πρώτο eVito Van στην Ελλάδα

Η παράδοση του πρώτου ηλεκτρικού Mercedes-Benz eVITO Van στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της Ν. Βούρδας &Υιοί Α.Ε.Β.Ε στη Λάρισα από τον ιδιοκτήτη της Μάριο Βούρδα και
Παρ, 04/02/2021 - 12:53
Κοινοποίηση στα Social Media
Το μήκος της έκδοσης Long είναι 5.140 χιλιοστά, το ύψος του 1.941 και το πλάτος 1.928.

Η παράδοση του πρώτου ηλεκτρικού Mercedes-Benz eVITO Van στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της Ν. Βούρδας &Υιοί Α.Ε.Β.Ε στη Λάρισα από τον ιδιοκτήτη της Μάριο Βούρδα και τον σύμβουλο πωλήσεων της εταιρείας Ιωάννη Μπέη, σε συνεργασία με την εταιρεία LeasePlan την οποία εκπροσωπούσε ο Δημήτρης Μπακούλας.

Το ηλεκτροκίνητο βαν παρέλαβε ο Δημήτρης Γουργιώτης, ιδιοκτήτης αρτοποιείων στη Λάρισα. Το συγκεκριμένο eVITO Van έχει μικτό βάρος 3,2 τόνων, με ωφέλιμο φορτίο 1.015 κιλά και είναι η έκδοση μήκους Long με μεταξόνιο L2H1. Το εργονομικό εσωτερικό του οχήματος δίνει πολλές εξατομικευμένες λύσεις, με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους, άνετα καθίσματα και καλή ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στον πίνακα οργάνων απεικονίζεται η κατάσταση της φόρτισης, η διαθέσιμη αυτονομία, το Power meter, καθώς και τα προγράμματα οδήγησης και ανάκτησης ενέργειας. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται και ο διακόπτης επιλογής των τριών προγραμμάτων οδήγησης.

Το οικονομικότερο πρόγραμμα είναι το Ε+, μέσω του οποίου η απόδοση του κινητήρα περιορίζεται στους 94 ίππους και στα 270 Nm ροπής, επιτυγχάνοντας έτσι μέγιστη αυτονομία. Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδανικό κυρίως για την κίνηση εντός πόλης. Το πρόγραμμα οδήγησης Ε εξασφαλίζει ένα συνδυασμό οικονομίας, απόδοσης και αυτονομίας έως και 184 χλμ. Στο πρόγραμμα Ε επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση του ηλεκτροκινητήρα με 116 ίππους και 300 Nm, με την αυτονομία να βρίσκεται στη μέση τιμή. Για πιο γρήγορες αποδόσεις αλλά με μειωμένη αυτονομία το καταλληλότερο πρόγραμμα είναι το C, το οποίο ενδείκνυται κυρίως για διαδρομές εκτός πόλεως.

Να αναφέρουμε επίσης ότι, το ηλεκτρικό eVITO διαθέτει τέσσερα προγράμματα ανάκτησης ενέργειας (D-, D, D+, D++) μέσω των χειριστηρίων αλλαγής στο τιμόνι. Το σύστημα μπαταρίας υψηλής τάσης με ωφέλιμη χωρητικότητα 35 kWh μπορεί να φορτίζεται από 0 σε 100% σε περίπου 6 ώρες σε wallbox ή σταθμό φόρτισης.

Επενδύουμε στο μέλλον

Ο νέος ιδιοκτήτης του Mercedes-Benz eVito Δημήτρης Γουργιώτης ανέφερε τα εξής: «Η επιχείρησή μου χρειαζόταν ένα καινούργιο βαν για να μεταφέρουμε εμπορεύματα στα καταστήματά μου. Η καλύτερη επιλογή θεωρώ ότι είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, γιατί προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον ιδιοκτήτη του: οικονομία στις μεταφορές και προστασία του περιβάλλοντος καθώς θα κυκλοφορούμε παράγοντας μηδενικούς ρύπους. Η απόσβεση του έξτρα κόστους για την αγορά του επιτυγχάνεται σύντομα, ανάλογα βέβαια και με τη χρήση του. Το μέλλον της μεταφοράς πιστεύω ότι είναι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και για αυτό το λόγο επένδυσα στο συγκεκριμένο. Καταλήξαμε στο eVito γιατί θεωρούμε ότι η Mercedes-Benz προσφέρει ποιοτικά και αξιόπιστα εργαλεία δουλειάς στους πελάτες και, το βασικότερο για εμάς, βρίσκεται πάντα κοντά τους, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη τους».