EXPO

Η Scania στους αγώνες ηλεκτρικών

Έναν ασυνήθιστο ρόλο έχει αναλάβει η Scania, καθώς είναι υπεύθυνη για την κατασκευή των μπαταριών του αγωνιστικού οχήματος PWR001 της ομάδας Power Racing i Dalarna AB (PWR), που θα συμμετάσχει στο π
Δευ, 02/24/2020 - 12:12
Κοινοποίηση στα Social Media
Η Scania στους αγώνες ηλεκτρικών

Έναν ασυνήθιστο ρόλο έχει αναλάβει η Scania, καθώς είναι υπεύθυνη για την κατασκευή των μπαταριών του αγωνιστικού οχήματος PWR001 της ομάδας Power Racing i Dalarna AB (PWR), που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών οχημάτων τουρισμού «Electric Touring Car Racing» (ETCR), το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος.

«Ελπίζουμε να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις σχετικά με την χωρητικότητα των μπαταριών, καθώς τα ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα φτάνουν στα όρια περισσότερο από ότι τα φορτηγά μας», εξηγεί ο επικεφαλής μηχανικός προσομοίωσης και ανάλυσης της Scania, Michael Vallinder, ο οποίος δεν παρέλειψε να συμπληρώσει: «Θα αποκτήσουμε επιπλέον γνώσεις στο πώς να αξιοποιούμε καλύτερα τις μπαταρίες και ποιοι είναι οι περιορισμοί στη διασφάλιση της συνολικής ασφάλειας».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα PWR001, αυτό εξοπλίζεται με 350 κυψέλες μπαταριών, οι οποίες ζυγίζουν 366 κιλά και φορτίζουν πλήρως σε μία μόλις ώρα. Το πισωκίνητο όχημα βάρους 1.510 κιλών, διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 450 kW (612 hp) ισχύος και 1.080 Nm ροπής, που του επιτρέπει να πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δλ. και να αναπτύσσει ταχύτητα έως και 300 χλμ./ώρα.

Η Scania στους αγώνες ηλεκτρικών