EXPO

Το ηλεκτρικό eActros των 25 τόνων

Μετά από τις δύο εταιρείες logistics -την ολλανδική Simon Loos και τη γερμανική DB Schenker- η εταιρεία ανακύκλωσης Remondis από την Κολωνία, γίνεται η τρίτη εταιρεία που συμμετέχει στη δεύτερη φάση
Τρί, 01/12/2021 - 15:24
Κοινοποίηση στα Social Media
Το ηλεκτρικό eActros των 25 τόνων

Μετά από τις δύο εταιρείες logistics -την ολλανδική Simon Loos και τη γερμανική DB Schenker- η εταιρεία ανακύκλωσης Remondis από την Κολωνία, γίνεται η τρίτη εταιρεία που συμμετέχει στη δεύτερη φάση δοκιμών του πλήρως ηλεκτρικού Mercedes-Benz eActros.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρέλαβε πρόσφατα ένα 25τονο, 3αξονικό eActros αυτονομίας περίπου 200 χιλιομέτρων, προκειμένου να το δοκιμάσει από κοινού με την «αδελφή» εταιρεία logistics, Rhenus. Το ηλεκτρικό φορτηγό δραστηριοποιείται στη λεγόμενη υπηρεσία εμπορευματοκιβωτίων αποβλήτων, στο πλαίσιο της οποίας μεταφέρει καθημερινά νέα, ελαττωματικά ή επισκευασμένα κοντέινερ. Σημειώνεται, πως το eActros κινείται συχνά σε διαδρομές και περιοχές, στις οποίες η πρόσβαση απαγορεύεται για τα συμβατικά φορτηγά.

Κατά τα γνωστά, οι μπαταρίες του ηλεκτρικού Mercedes-Benz επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας στην αποθήκη της Remondis, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Rodenkirchen της γερμανικής πόλης. Υπενθυμίζεται, πως το eActros θα διατίθεται σε διαξονική και τριαξονική έκδοση, μικτού βάρους 18 και 25 τόνων, αντίστοιχα. Φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα, οι οποίοι αποδίδουν από 126 kW (169 hp) ισχύος και 485 Nm ροπής. Οι εν λόγω κινητήρες παίρνουν ενέργεια από μπαταρίες χωρητικότητας 240 kWh, οι οποίες σε σταθμό των 150 kW, μπορούν να φορτίσουν πλήρως μέσα σε δύο ώρες.