EXPO

Στην παραγωγή φορτηγά MAN μηδενικών ρύπων

Πιο σύντομα απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων από τη MAN Truck & Bus. Συγκεκριμένα, η βαυαρική εταιρεία θα ξεκινήσει να κατασκευά
Πέμ, 04/21/2022 - 13:26
Κοινοποίηση στα Social Media
Ηλεκτροκίνηση

Πιο σύντομα απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων από τη MAN Truck & Bus.

Συγκεκριμένα, η βαυαρική εταιρεία θα ξεκινήσει να κατασκευάζει στο Μόναχο ηλεκτρικά φορτηγά για τους πελάτες της στις αρχές του 2024, ένα χρόνο δηλαδή νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Η εταιρεία μόλις παρουσίασε για πρώτη φορά, σε εκδήλωση στη Νυρεμβέργη τη (σχεδόν) τελική μορφή παραγωγής καθώς και τις υπηρεσίες υποστήριξης μετά την πώληση eMobility services. Παράλληλα, ανακοινώθηκε αύξηση των επενδύσεων στην εξέλιξη φορτηγών υδρογόνου με κυψέλες καυσίμου, τα πρώτα από τα οποία θα ενταχθούν στους στόλους πέντε πελατών του κατασκευαστή, επίσης, το 2024.

Οι μηχανικοί και τα στελέχη του κατασκευαστή ανέφεραν ότι για τα επόμενα χρόνια η MAN καθώς και η μητρική Traton Group θα επικεντρωθούν στην ωρίμανση της τεχνολογίας και την εμπορική βιωσιμότητα των φουλ ηλεκτρικών φορτηγών, καθώς απομένουν πολλά εξελικτικά βήματα για να καταστούν τα οχήματα που χρησιμοποιούν υδρογόνο έτοιμα για χρήση. Πέρα από την πλήρη έλλειψη υποδομών αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε., στη ΜΑΝ θεωρούν, και μάλλον έχουν δίκιο, ότι δεν υπάρχει πραγματικά «πράσινο» υδρογόνο διαθέσιμο στην αγορά αυτή τη στιγμή. Οπότε, ο χρονικός ορίζοντας μετακινείται για μετά το 2030. Όσο για τα ηλεκτρικά φορτηγά, 200 από αυτά θα είναι έτοιμα στις αρχές του 2024, και με τη συναρμολόγηση των συστοιχιών μπαταριών να γίνεται in-house στο εργοστάσιο του Μονάχου, το κόστος των οχημάτων εκτιμάται πως θα είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.