EXPO

Ηλεκτρικό το νέο βαν Nissan Townstar

Βασισμένο πάνω στο ηλεκτρικό Nissan e-NV200 είναι το καινούριο επαγγελματικό Townstar, το οποίο αποκαλύπτει τώρα η Nissan διευρύνοντας τις επιλογές των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που μεταβαί
Τετ, 12/01/2021 - 15:45
Κοινοποίηση στα Social Media
Ηλεκτρικό το νέο βαν Nissan Townstar

Βασισμένο πάνω στο ηλεκτρικό Nissan e-NV200 είναι το καινούριο επαγγελματικό Townstar, το οποίο αποκαλύπτει τώρα η Nissan διευρύνοντας τις επιλογές των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που μεταβαίνουν στην ηλεκτροκίνηση.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Townstar φιλοδοξεί να προσφέρει μια αποτελεσματική, βιώσιμη λύση κινητικότητας χάρη στην προσθήκη πολλών νέων τεχνολογιών και κυρίως λόγω της ενισχυμένης μπαταρίας με χωρητικότητα 44 kWh που δίνει εμβέλεια 285 χιλιομέτρων, όπως αναφέρει ο κατασκευαστής (εκκρεμεί Έγκριση Τύπου).

Εκδόσεις και Επιλογές

Το καινούριο Townstar διαθέτει δύο κινητήριες εκδόσεις σε διαμόρφωση van και combi (επιβατικό) για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Η έκδοση με τον 1,3 λίτρων κινητήρα βενζίνης είναι πλήρως συμβατή με τους τελευταίους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro 6d-Full και αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm ροπής, προσφέροντας ταυτόχρονα ισχύ και απόδοση.

1

Από την άλλη πλευρά, βασισμένο στην τεχνογνωσία της Nissan στα ηλεκτρικά LCVs, το αμιγώς ηλεκτρικό Townstar συνδυάζει έξυπνη διαχείριση ενέργειας και αποτελεσματική θερμική ψύξη μπαταρίας σε ένα βελτιστοποιημένο πακέτο, που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών ασφάλειας και προηγμένα χαρακτηριστικά υποστήριξης οδηγού, όπως το Side Wind Assist και το Trailer Sway Assist, το ολοκαίνουργιο Townstar.

Επιπλέον, το έξυπνο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση και υποβοήθηση πεζών και ποδηλατών, καθώς και η hands-free στάθμευση και το έξυπνο cruise control θέτουν το Townstar στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας αιχμής, αν μάλιστα προσθέσουμε και το Around View Monitor (AVM), το οποίο εμφανίζει μια επισκόπηση 360 μοιρών της περιοχής γύρω από το όχημα, παρέχοντας στους οδηγούς απόλυτη ηρεμία κατά τη στάθμευση στα δύσκολα σημεία της πόλης.

Οι οδηγοί του αμιγώς ηλεκτρικού Townstar θα απολαύσουν και το καινοτόμο προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT. Υποστηρίζοντας τους αυτοκινητιστές που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο, αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο όχημα να επιβραδύνει αυτόματα μέχρι την πλήρη στάση και να επιταχύνει ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα, καθώς και να το κρατήσει στο κέντρο της λωρίδας, ακόμη και σε μια μικρή στροφή.

Βολικές λειτουργίες συνδεσιμότητας, όπως το E-Call, τα Apple CarPlay/Android Auto και η ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις εξοπλιστικές εκδόσεις από το λανσάρισμα, με περαιτέρω βελτιωμένες Συνδεδεμένες Υπηρεσίες διαθέσιμες από το λανσάρισμα της αμιγούς ηλεκτρικής έκδοσης.

1

Αυτές οι συνδεδεμένες υπηρεσίες θα απεικονίζονται μέσω μιας οθόνης αφής 8 ιντσών, η οποία συνδέεται με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών μπροστά από τον οδηγό, στο αμιγώς ηλεκτρικό Townstar.

Διαθέσιμο με ευέλικτες διαμορφώσεις, το van Townstar έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει έναν αξιόπιστο, άνετο και αποτελεσματικό συνεργάτη στην κινητικότητα των εταιρειών και των επαγγελματιών.

Διαθέτοντας χώρο φόρτωσης έως 3,9 m3 με περιστρεφόμενο διάφραγμα, το νέο συμπαγές van μπορεί να μεταφέρει δύο Ευρωπαλέτες και έως 800 κιλά φορτίου με ευκολία, με ικανότητα ρυμούλκησης 1.500 κιλών.

Ο χώρος φόρτωσης διαθέτει μεγάλες συρόμενες πόρτες στο πλάι που διευκολύνουν την εκφόρτωση. Περιλαμβάνει, επίσης, έξυπνες λύσεις αποθήκευσης και ειδικό χώρο για είδη γραφείου.

1

Η combi έκδοση του Townstar μπορεί να υποστηρίξει πολυάριθμους επιβάτες, προσφέροντας έξυπνες επιλογές αποθήκευσης που φτάνουν τα 775 λίτρα. Από τις εκλεπτυσμένες επενδύσεις καθισμάτων και θυρών έως το μοντέρνο φινίρισμα της κεντρικής κονσόλας και του ταμπλό, η νέα καμπίνα του Townstar καλωσορίζει τους επαγγελματίες, με άνεση παρόμοια με επιβατικού αυτοκινήτου.

Το πλήρως ηλεκτρικό ολοκαίνουργιο Townstar θα αντικατοπτρίζει αισθητικές ενδείξεις του Ariya, συμπεριλαμβανομένων στάνταρ προβολέων LED και μιας αεροδυναμικής μπροστινής μάσκας που ενσωματώνει ένα περίπλοκο μοτίβο Kumiko και ένα νέο σχέδιο V-motion με φώτα ημέρας.

1

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι η Nissan παρέχει πανευρωπαϊκή 5ετή εγγύηση ή 160.000 χιλιομέτρων, εκτός από την οκταετή εγγύηση ή 160.000 χλμ. για τη μπαταρία. Η εγγύηση συμπεριλαμβάνει μηχανικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα του οχήματος, τη βαφή και την οδική βοήθεια.