EXPO

Μόνο με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια η Toyota στην Ευρώπη

Κατά 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποίησε πέρυσι η Toyota Motor Europe σε όλες τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις της, οι οποίες έχουν συνολικές ενεργειακές ανάγκες της τάξης
Δευ, 09/07/2020 - 11:53
Κοινοποίηση στα Social Media
Μόνο με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια η Toyota στην Ευρώπη

Κατά 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποίησε πέρυσι η Toyota Motor Europe σε όλες τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις της, οι οποίες έχουν συνολικές ενεργειακές ανάγκες της τάξης των 500 GWh.

Σημειώνεται, πως οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της Toyota περιλαμβάνουν 9 εργοστάσια παραγωγής, 14 ντεπό ανταλλακτικών, 7 κέντρα logistics οχημάτων, 29 εθνικές εταιρείες εμπορίας και πωλήσεων, κεντρικά γραφεία, υποκαταστήματα και τεχνικό κέντρο. Η αφαίρεση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την ηλεκτρική ενέργεια είναι -σύμφωνα με την Toyota- αποτέλεσμα των προσπαθειών της για μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στις δραστηριότητές της. Για παράδειγμα, στα εργοστάσια παραγωγής της, από το 2013 η ενέργεια ανά κατασκευασμένο αυτοκίνητο μειώθηκε κατά 18%. Σε σύγκριση με τον μέσο όρο της βιομηχανίας της Ε.Ε. που είναι στα 2,3 MWh, η Toyota χρησιμοποιεί 48% λιγότερη ενέργεια ανά παραγόμενο όχημα.