EXPO

Ηλεκτρικό Nissan e-NV200 Evalia στο Ίλιον

Στον στόλο των οχημάτων της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, εντάχθηκε πρόσφατα το αμιγώς ηλεκτρικό, επταθέσιο, Nissan e-NV200 Evalia, προκειμένου οι ευάλωτες πληθυσμιακά ομάδες του δήμου να εξ
Δευ, 11/30/2020 - 16:39
Κοινοποίηση στα Social Media
Το Nissan e-NV200 Evalia της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου.

Στον στόλο των οχημάτων της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, εντάχθηκε πρόσφατα το αμιγώς ηλεκτρικό, επταθέσιο, Nissan e-NV200 Evalia, προκειμένου οι ευάλωτες πληθυσμιακά ομάδες του δήμου να εξυπηρετούνται για τις ανάγκες τους σε θέματα υγείας, όπως και στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες.

«Σήμερα, που οι κοινωνικοί δείκτες επιδεινώνονται δραματικά, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας αποτελεί τον κεντρικό βραχίονα για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ευπαθείς και αδύναμες ομάδες του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η προμήθεια του νέου ηλεκτροκίνητου οχήματος, με σκοπό την έγκαιρη, αποτελεσματική και κατά προτεραιότητα παροχή αυτής της φροντίδας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή κατάληξη της δράσης και να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια γεγονός που, σε τόσο δύσκολους καιρούς, δεν είναι ούτε προφανές, ούτε αυταπόδεικτο», δήλωσε κατά την παραλαβή του οχήματος ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος (φωτό κάτω).

e-NV200

Σημειώνεται, πως το εν λόγω έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», για την ΟΧΕ/ΒΑΑ Δυτικής Αθήνας. Η προμήθεια του οχήματος, προϋπολογισμού 41.354€, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 951/27-2-2019 απόφαση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης.

Αξίζει να αναφερθεί, πως το μήκους 4.560 χλστ. e-NV200 Evalia εξοπλίζεται με 5-7 καθίσματα και προσφέρει χώρο αποσκευών ύψους 1,36 μ., πλάτους 1,50 μ. και μήκους 2,80 μ. Ο όγκος της μπαγκαζιέρας ποικίλλει από τα 870 λτ. (7θέσια διαμόρφωση) έως τα 2.940 λτ. (2θέσια διαμόρφωση), με τις παραπάνω τιμές να αφορούν στη φόρτωση του οχήματος μέχρι την οροφή.

Φέρει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 80 kW (109 PS) ισχύος και 254 Nm ροπής, που παίρνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 40 kWh, οι οποίες προσδίδουν στο όχημα -με βάση τις μετρήσεις WLTP- αυτονομία 301 χλμ. στην πόλη και 200 χλμ. σε μικτές συνθήκες χρήσης. Σε μια οικιακή πρίζα, η πλήρης φόρτιση των μπαταριών διαρκεί περίπου 21,5 ώρες, ενώ σε ένα Wall Box των 6,6 kW, απαιτούνται 7,5 ώρες. Σε έναν ταχυφορτιστή, τέλος, οι μπαταρίες φτάνουν στο 80% πληρότητας, σε 40 με 60 λεπτά.