EXPO

Ηλεκτρικές εκδόσεις για όλα τα van Citroen

Μέχρι το 2021, όλα τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της Citroen, θα έχουν εντάξει στη γκάμα τους και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Πρώτο θα λανσαριστεί το Citroen Jumper Electric, το οποίο υπενθυμίζε
Δευ, 02/24/2020 - 12:16
Κοινοποίηση στα Social Media
Ηλεκτρικές εκδόσεις για όλα τα van Citroen

Μέχρι το 2021, όλα τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της Citroen, θα έχουν εντάξει στη γκάμα τους και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Πρώτο θα λανσαριστεί το Citroen Jumper Electric, το οποίο υπενθυμίζεται πως θα διατίθεται σε όλες τις εκδόσεις μήκους του οχήματος (από L1 έως L4) και ανάλογα με την έκδοση θα διαμορφώνεται και η αυτονομία του. Συγκεκριμένα, για τα μήκη αμαξώματος L1 και L2 η αυτονομία κίνησης θα διαμορφώνεται στα 225 χλμ. (κύκλος NEDC), ενώ για τις εκδόσεις L3 και L4 θα ανέρχεται στα 270 χλμ.

Την σκυτάλη θα πάρει μέσα στο τρέχον έτος το Citroen Jumpy Electric, το οποίο στην έκδοση με την μπαταρία των 50 kWh θα προσφέρει αυτονομία 200 χλμ., ενώ το μοντέλο με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 75 kWh θα εμφανίζει αυτονομία 300 χλμ. (σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP). Αξίζει να σημειωθεί, πως το ωφέλιμο φορτίο της ηλεκτρικής έκδοσης θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τις συμβατικές εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Μέχρι το 2021 θα έχει λανσαριστεί, τέλος και το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της γκάμας, το Citroen Berlingo Van Electric, για το οποίο η γαλλική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα στοιχεία.