EXPO

Φόρτιση στον μισό χρόνο

Τον πρώτο μετατροπέα καρβιδίου του πυριτίου (SiC) των 800 V, δημιούργησε η Delphi Technologies. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, ο εν λόγω καινοτόμος μετατροπέας θα αυξήσει σημαντικά την αυ
Τρί, 09/08/2020 - 12:28
Κοινοποίηση στα Social Media
Φόρτιση στον μισό χρόνο

Τον πρώτο μετατροπέα καρβιδίου του πυριτίου (SiC) των 800 V, δημιούργησε η Delphi Technologies.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, ο εν λόγω καινοτόμος μετατροπέας θα αυξήσει σημαντικά την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων, την ίδια στιγμή που -σε σύγκριση με τα σημερινά συστήματα των 400 volt- θα μειώσει στο μισό τους χρόνους φόρτισης των μπαταριών.

«Καρδιά» του νέου μετατροπέα της Delphi Technologies αποτελεί ο πατενταρισμένος διακόπτης ισχύος «Viper» (φωτό), ο οποίος διαθέτει διπλή ψύξη και επιτρέπει στην εταιρεία να αναπτύξει μετατροπείς που είναι 40% ελαφρύτεροι και 30% πιο συμπαγείς. Επιπλέον, ο νέος διακόπτης ταιριάζει στον μετατροπέα που φέρει τον τωρινό διακόπτη πυριτίου, μειώνοντας το κόστος μετατροπών.

Σημειώνεται, πως το παραπάνω έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης συνεργασίας της Delphi Technologies με την εταιρεία Cree, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ημιαγωγών καρβιδίου πυριτίου. Μέσω της συμφωνίας αυτής, η Delphi Technologies ενσωματώνει στους μετατροπείς της τους ημιαγωγούς MOSFET (Metal Oxide Semiconductor Field-Effect Transistor) της Cree, οι οποίοι ονομάζονται «Wolfspeed» και κατασκευάζονται από καρβίδιο του πυριτίου.