EXPO

Αυτόνομο BYD αεροδρομίου

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Τόκιο, κοινώς γνωστό ως αεροδρόμιο Χανέντα, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μια 10ήμερη δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες, ενός αυτόνομου λεωφορείου της BYD. Οι δοκιμές πραγματοπο
Παρ, 04/02/2021 - 13:08
Κοινοποίηση στα Social Media
Αυτόνομο BYD αεροδρομίου

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Τόκιο, κοινώς γνωστό ως αεροδρόμιο Χανέντα, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μια 10ήμερη δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες, ενός αυτόνομου λεωφορείου της BYD.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ιαπωνίας, της All Nippon Airways (ANA), η οποία στο πλαίσιο της στρατηγικής «Simple & Smart», φιλοδοξεί έως το 2025 να έχει σε λειτουργία πλήρως αυτόνομα shuttle buses στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Στις συγκεκριμένες δοκιμές ένα BYD K9 εξοπλισμένο με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, μετέφερε καθημερινά 57 υπαλλήλους της ΑΝΑ. Στόχος των δοκιμών -στις οποίες συμμετέχουν ακόμα οι εταιρείες BOLDLY και Advanced Smart Mobility- ήταν η συλλογή πολύτιμων δεδομένων, που θα βοηθήσουν στην κανονική λειτουργία των πλήρως αυτονόμων λεωφορείων στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Σημειώνεται, πως ο πρώτος γύρος δοκιμών πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, με επακόλουθες δοκιμές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 και του 2020 για την περαιτέρω βελτίωση της τεχνολογίας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών, το ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD έφερε ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου που επέτρεπε στους χειριστές να παρακολουθούν την πρόοδο σε πραγματικό χρόνο και να αναλαμβάνουν τον έλεγχο του οχήματος όταν χρειαζόταν. Οι δοκιμές αναπαρήγαγαν πραγματικά σενάρια και το σύστημα παρείχε συνεχή ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου οι προγραμματιστές να κατανοήσουν καλύτερα πώς θα μπορούσαν λειτουργήσουν αποδοτικά τα αυτόνομα λεωφορεία στα αεροδρόμια.