EXPO

ZF: Ελαφρύ ηλεκτρικό φορτηγό

Στο Κέντρο Τεχνολογίας (Tech Center) της Γιοκοχάμα, η ZF Ιαπωνίας σε συνεργασία με μια ομάδα ειδικών από τα κεντρικά γραφεία της Γερμανίας, εξέλιξαν ένα πρωτότυπο ελαφρύ φορτηγό το οποίο φέρει την η
Τρί, 10/08/2019 - 10:43
Κοινοποίηση στα Social Media
Η ZF Ιαπωνίας σε συνεργασία με μια ομάδα ειδικών εξέλιξαν ένα ελαφρύ φορτηγό, το οποίο φέρει την ηλεκτρική γραμμή κίνησης «CeTrax lite».

Στο Κέντρο Τεχνολογίας (Tech Center) της Γιοκοχάμα, η ZF Ιαπωνίας σε συνεργασία με μια ομάδα ειδικών από τα κεντρικά γραφεία της Γερμανίας, εξέλιξαν ένα πρωτότυπο ελαφρύ φορτηγό το οποίο φέρει την ηλεκτρική γραμμή κίνησης «CeTrax lite» που στηρίζεται στον ηλεκτροκινητήρα της εταιρείας για τα επιβατικά ΙΧ οχήματα.

Πρόκειται για μία συμπαγή γραμμή κίνησης βάρους μόλις 120 κιλών, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε ελαφρά επαγγελματικά οχήματα μέχρι και 7,5 τόνων. Επιπλέον, χάρη στη λογική «plug-and-drive», η εν λόγω γραμμή κίνησης της ZF μπορεί να τοποθετηθεί και σε παλαιότερα οχήματα που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσεως, μετατρέποντάς τα σε πλήρως ηλεκτρικά.

Σημειώνεται, πως ο νέος ασύγχρονος κινητήρας της ZF Japan έχει απόδοση 150 kW (201 ίππων) ισχύος και 380 Nm ροπής. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της μάρκας, το ηλεκτρικό φορτηγό καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των Ιαπώνων κατασκευαστών LCV αλλά και των διαχειριστών στόλων, οι οποίες περιλαμβάνουν την 24ωρη διανομή σε καταστήματα που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές, παραδόσεις οικιακών δεμάτων κ.α. Και αυτό γιατί η ηλεκτρική γραμμή κίνησης έχει αρκετή ισχύ, χαμηλή απόδοση θορύβου και υψηλή ενεργειακή απόδοση.