EXPO

Volvo Energy για υποδομές φόρτισης

«Volvo Energy» ονομάζεται η νέα επιχειρηματική μονάδα του Volvo Group, της οποίας στόχος είναι η επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης. Αντικείμενό της είναι οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων του ομίλο
Τετ, 03/31/2021 - 13:22
Κοινοποίηση στα Social Media
Volvo Energy για υποδομές φόρτισης

«Volvo Energy» ονομάζεται η νέα επιχειρηματική μονάδα του Volvo Group, της οποίας στόχος είναι η επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης.

Αντικείμενό της είναι οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων του ομίλου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, όπως και η προσφορά λύσεων φόρτισης στους πελάτες της σουηδικής εταιρείας. Επιπλέον, με το να αποκτούν οι μπαταρίες μια δεύτερη ζωή, επιχειρείται να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα ηλεκτρικά και υβριδικά ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα και μηχανήματα.

Η Volvo Energy θα παρέχει στους πελάτες της μεταχειρισμένες και ανακατασκευασμένες μπαταρίες για χρήση σε διαφορετικές εφαρμογές, καθώς και λύσεις υποδομής υδρογόνου για τα ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου του Ομίλου. Οι συνεργασίες με διάφορους επιχειρηματικούς εταίρους, θα είναι επιπλέον βασική προτεραιότητα της νέας μονάδας. Υπενθυμίζεται, πως οι μπαταρίες επαγγελματικών οχημάτων προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για αρκετά χρόνια στο όχημα προτού φτάσει η στιγμή να αντικατασταθούν ή να ανακατασκευαστούν. Ωστόσο, εάν τοποθετηθούν εντελώς νέες μπαταρίες στο όχημα, οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες θα έχουν ακόμη αρκετό χρόνο ζωής, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για την αποθήκευση ενέργειας -για παράδειγμα σε κτίρια- ή για την παραγωγή πράσινης ενέργειας. Η επανατοποθέτηση αυτών των μπαταριών συνεπώς σημαίνει ότι διατηρούνται οι φυσικοί πόροι.

«Με τη Volvo Energy, αυξάνουμε περαιτέρω την εστίασή μας σε αυτόν τον σημαντικό τομέα. Δίνουμε επίσης στις μπαταρίες οχημάτων μια δεύτερη ζωή, κάτι που αποτελεί μια επιχειρηματική ευκαιρία και έναν τρόπο να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας και μιας κοινωνίας χωρίς ορυκτά», τόνισε σχετικά ο Πρόεδρος και CEO του Volvo Group, Martin Lundstedt.