EXPO

Ηλεκτρικό 19τονο φορτηγό έκανε 1.099 χλμ. με μια φόρτιση και πέρασε στο βιβλίο Γκίνες!

Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες εξασφάλισε το 19τονο Volvo ηλεκτρικό φορτηγό, το οποίο πέτυχε να καλύψει 1.099 χιλιόμετρα σε 23 ώρες με μια μόνο φόρτιση της μπαταρίας του. Να πούμε, όμως, ότι
Δευ, 10/04/2021 - 14:46
Κοινοποίηση στα Social Media
Ηλεκτρικό 19τονο φορτηγό έκανε 1.099 χλμ. με μια φόρτιση και πέρασε στο βιβλίο Γκίνες!

Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες εξασφάλισε το 19τονο Volvo ηλεκτρικό φορτηγό, το οποίο πέτυχε να καλύψει 1.099 χιλιόμετρα σε 23 ώρες με μια μόνο φόρτιση της μπαταρίας του.

Να πούμε, όμως, ότι πρόκειται για διασκευασμένο σε ηλεκτρικό φορτηγό και δεν έχει σχέση με την παραγωγή της VOLVO. Το ρεκόρ αυτό το πέτυχε κινούμενο κάτω από ιδανικές συνθήκες. Έτσι, τα 1.099 χιλιόμετρα τα έκανε μέσα στην πίστα δοκιμών της Continental μήκους 2,8 χιλιομέτρων, όπου πραγματοποίησε 392 γύρους σε βάρδιες οδήγησης των 4,5 ωρών με δύο οδηγούς εναλλασσόμενους στο τιμόνι. Επίσης, η μέση ταχύτητα ήταν 50 χλμ./ώρα που δείχνει ρεαλιστική, αν το όχημα κινείτο στους δρόμους της πόλης και όχι σε πίστα.

Η θερμοκρασία, αν και όχι ιδανική, δεν ήταν όμως και ακραία για ηλεκτρικό φορτηγό. Όπως αναφέρει η Continental, η θερμοκρασία στον αέρα ήταν 14 βαθμοί Κελσίου και στο έδαφος έφτανε τους 23 βαθμούς. Χαμηλής έντασης ήταν, επίσης, και ο άνεμος που μετρήθηκε να πνέει με μέση ταχύτητα 18 χλμ./ώρα. Πέτυχε, ωστόσο, να καλύψει 1.099 χιλιόμετρα χωρίς φόρτιση και να πάρει τη θέση του στο βιβλίο Γκίνες, κατέχοντας το ρεκόρ χιλιομετρικής κάλυψης από φορτηγό.

Βεβαίως, υπάρχει και ένα ακόμη στοιχείο που λέγεται μπαταρία. Το διαξονικό φορτηγό Volvo κατείχε ήδη ένα άλλο ρεκόρ: Είχε τη μεγαλύτερη σε χωρητικότητα μπαταρία τοποθετημένη σε μονό φορτηγό και ήταν χωρητικότητας 680 kWh. Έτσι, το συνολικό απόβαρο του φορτηγού έφτανε τους 15,5 τόνους. Πρακτικά, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν άφηνε ούτε τέσσερις τόνους για ωφέλιμο.

Πηγή: Continental

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/eIMMEsZYnLQ.jpg?itok=MCK9ffy0","video_url":"https://youtu.be/eIMMEsZYnLQ","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive)."]}