EXPO

Δοκιμάζονται τα ηλεκτρικά αρθρωτά της Volvo

Δίχως να εκπέμπουν ρύπους και χωρίς να ηχορυπαίνουν, τα ηλεκτρικά λεωφορεία σταδιακά μεταμορφώνουν τις σύγχρονες πόλεις, μικρές και μεγάλες. Δείτε σε βίντεο το ηλεκτρικό αρθρωτό λεωφορείο της Volvo,
Σάβ, 05/11/2019 - 22:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Δίχως να εκπέμπουν ρύπους και χωρίς να ηχορυπαίνουν, τα ηλεκτρικά λεωφορεία σταδιακά μεταμορφώνουν τις σύγχρονες πόλεις, μικρές και μεγάλες. Δείτε σε βίντεο το ηλεκτρικό αρθρωτό λεωφορείο της Volvo, να δοκιμάζεται στο Γκέτεμποργκ.

Αναλυτικότερα, η Volvo σε συνεργασία με την ElectriCity, δοκιμάζει αυτή την περίοδο τα πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα αρθρωτά λεωφορεία της, στη γραμμή 16 της σουηδικής πρωτεύουσας. Μάλιστα, χάρη στην ευρυχωρία τους (έως 135 επιβάτες), στις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές που φέρουν και φυσικά λόγω της άνετης - αθόρυβης λειτουργίας τους, τα ηλεκτρικά λεωφορεία των 18,7 μέτρων της Volvo, έχουν γίνει από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερα δημοφιλή τόσο στους επιβάτες, όσο και στους ίδιους τους οδηγούς.

Τα εν λόγω λεωφορεία διαθέτουν τέσσερις διπλές πόρτες και μεγάλες ευρύχωρες επιφάνειες, ώστε να επιταχύνεται η είσοδος και έξοδος των επιβατών. Η απόχρωση του εσωτερικού είναι σε συμφωνία με εκείνη του αμαξώματος, με την καμπίνα να προσφέρει στους επιβάτες δωρεάν wi-fi, σημεία φόρτισης φορητών συσκευών, αλλά και αναβαθμισμένη πληροφόρηση για την κίνηση στους δρόμους, μέσω της δοκιμής νέων οθονών, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των οχημάτων.

Σημειώνεται, πως η Volvo διαθέτει ήδη στην αγορά το 12μετρο διαξονικό Volvo 7900 Electric, το οποίο διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 160 kW (215 hp) ισχύος και 400 Nm ροπής. Ενέργεια το ηλεκτροκίνητο λεωφορείο που μπορεί να μεταφέρει έως και 105 επιβάτες, παίρνει από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 4x19 kWh, οι οποίες φορτίζουν μέσω παντογράφου, με τη διαδικασία της ταχείας φόρτισης να διαρκεί μόνο 6 λεπτά.