EXPO

Βαριά ηλεκτρικά Volvo για τη MAERSK

Μεγάλη παραγγελία για 126 βαριά ηλεκτρικά φορτηγά τοποθέτησε ο όμιλος MAERSK στη Volvo Βόρειας Αμερικής. Η παραγγελία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το προβάδισμα που έχει η σουηδική εταιρεία στην κα
Πέμ, 04/21/2022 - 12:25
Κοινοποίηση στα Social Media
Ηλεκτροκίνηση

Μεγάλη παραγγελία για 126 βαριά ηλεκτρικά φορτηγά τοποθέτησε ο όμιλος MAERSK στη Volvo Βόρειας Αμερικής.

Η παραγγελία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το προβάδισμα που έχει η σουηδική εταιρεία στην κατηγορία αυτή των οχημάτων στις Η.Π.Α., όπως άλλωστε και στην Ευρώπη, όπου κατέχει μερίδιο αγοράς 40% στην κατηγορία των βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών.

Τα 126 φορτηγά Volvo VNR που παρήγγειλε η Maersk είναι Class 8, δηλαδή μικτού βάρους 38 τόνων και θα δουλέψουν στην Καλιφόρνια σε μεταφορές διαφορετικών προϊόντων και κοντέινερ.

Το συγκεκριμένο μοντέλο Volvo VNR έχει λειτουργική χιλιομετρική εμβέλεια 440 χιλ. με χωρητικότητα μπαταριών 565 kWh. Η φόρτιση μέχρι το 80% της χωρητικότητας γίνεται σε χρόνο 90 λεπτών, αν πρόκειται για φόρτιση πακέτου 6 μπαταριών ή σε 60 λεπτά αν πρόκειται για πακέτο 4 μπαταριών.

Όπως έγινε γνωστό, η Maersk θα παραλάβει την πρώτη παρτίδα των ηλεκτρικών φορτηγών μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το σύνολο της παραγγελίας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2023.

MAERSKΒαριά ηλεκτρικά φορτηγάvolvo electric trucksVolvo ηλεκτρικά φορτηγάΕπαγγελματικά αυτοκίνητα