EXPO

Αστικά logistics με ηλεκτρικά Crafter

Τη μεγαλύτερη παραγγελία έως τώρα του ηλεκτροκίνητου e-Crafter, έλαβε πρόσφατα η Volkswagen Commercial Vehicles. Συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία αστικών logistics, Chronopost που αποτελεί θυγατρική
Δευ, 09/07/2020 - 11:57
Κοινοποίηση στα Social Media
Αστικά logistics με ηλεκτρικά Crafter

Τη μεγαλύτερη παραγγελία έως τώρα του ηλεκτροκίνητου e-Crafter, έλαβε πρόσφατα η Volkswagen Commercial Vehicles. Συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία αστικών logistics, Chronopost που αποτελεί θυγατρική του ομίλου Groupe La Poste, παρήγγειλε συνολικά 420 μονάδες του e-Crafter, αφού νωρίτερα είχε υποβάλει το ηλεκτρικό βαν σε εκτεταμένες δοκιμές.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη ενιαία παραγγελία του e-Crafter από έναν πελάτη μέχρι σήμερα και αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση των βιώσιμων λύσεων μεταφοράς για τα αστικά κέντρα», δήλωσε το μέλος του συμβουλίου διοίκησης πωλήσεων και μάρκετινγκ της Volkswagen Commercial Vehicles, Heinz-Jürgen Löw.

Σημειώνεται, πως ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019, η Chronopost παραδίδει εμπορεύματα σε όλο το Παρίσι με ένα στόλο που λειτουργεί με 100% ανανεώσιμα καύσιμα, ενώ μέχρι τον προσεχή Ιούνιο θα επεκταθεί σε περισσότερες από 18 γαλλικές πόλεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το e-Crafter, αυτό υπενθυμίζεται πως φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100 kW (136 ίπποι) ισχύος και 290 Nm ροπής. Οι μπαταρίες των 35,8 kWh φορτίζουν στο 80% σε 45 λεπτά και προσδίδουν στο όχημα αυτονομία έως και 173 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο NEDC.