Το πρώτο ηλεκτρικό πούλμαν

Το ακόμα πρωτότυπο MCI J4500e, εξοπλίζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα της Siemens, που παράγει 2.888 Nm ροπής και ο οποίος εξασφαλίζει στο πούλμαν τελική ταχύτητα 113 χλμ./ώρα.

Από το 2020 θα εμφανιστεί στην αγορά μία ακόμα επιλογή για όποιον θέλει να αποκτήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό πούλμαν. Αυτή τη φορά διασχίζουμε τον Ατλαντικό για να δούμε τι ετοιμάζει η αμερικάνικη εταιρεία Motor Coach Industries (MCI), που ανήκει στον όμιλο New Flyer Industries Inc. (NFI Group).

Πρόκειται για το πρωτότυπο J4500e, το οποίο σύμφωνα με τους ανθρώπους της MCI μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο δοκιμών εξέλιξης. Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στη Βόρεια Καλιφόρνια. Η έναρξη της παραγωγής του προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2020, αλλά το βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας άνοιξε ήδη.

Το ακόμα πρωτότυπο MCI J4500e, εξοπλίζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα της Siemens, που παράγει 2.888 Nm ροπής και ο οποίος εξασφαλίζει στο πούλμαν τελική ταχύτητα 113 χλμ./ώρα. Διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου 450 kWh της Nickel Manganese Cobalt (NMC), οι οποίες φορτίζουν μέσω βύσματος σε λιγότερες από τρεις ώρες.