EXPO

Φωτοβολταϊκά σε μονά φορτηγά

Με φωτοβολταϊκά επένδυσε την οροφή ενός ηλεκτρικού Renault Trucks D Wide Z.E. η ελβετική μεταφορική εταιρεία, Rhyner Logistik, προκειμένου να πραγματοποιεί με αυτό την τροφοδοσία της αλυσίδας σουπερ
Τετ, 03/31/2021 - 13:54
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτοβολταϊκά σε μονά φορτηγά

Με φωτοβολταϊκά επένδυσε την οροφή ενός ηλεκτρικού Renault Trucks D Wide Z.E. η ελβετική μεταφορική εταιρεία, Rhyner Logistik, προκειμένου να πραγματοποιεί με αυτό την τροφοδοσία της αλυσίδας σουπερμάρκετ Denner της Ζυρίχης.

Σημειώνεται, πως τα ηλιακά πάνελ προσφέρουν την απαιτούμενη ενέργεια στον ψυκτικό θάλαμο του ηλεκτρικού φορτηγού. Επιπλέον, οι Ελβετοί μεταφορείς εξόπλισαν το ντεπό τους με σύστημα ταχείας φόρτισης, μέσω του οποίου το ηλεκτρικό φορτηγό φορτίζει τις μπαταρίες του κατά τη διάρκεια της φορτοεκφόρτωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ακόμα, πως επειδή το 26τονο ηλεκτρικό φορτηγό της Renault Trucks κινείται ως επί το πλείστον σε αστικό περιβάλλον που απαιτεί τη συχνή χρήση του συστήματος πέδησης εκ μέρους του οδηγού, ένα 20-30% της κινητικής ενέργειας ανακτάται και μετατρέπεται σε ηλεκτρική, γεγονός που αυξάνει την αυτονομία του οχήματος.