EXPO

Ηλεκτρικό Van Hool με αυτονομία 500 χλμ.

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Van Hool CX45E «ταξίδεψε» πρόσφατα από το Βέλγιο στις ΗΠΑ, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους προγραμματίζεται να διασχίσουν τον Ατλαντικό δέκα ακόμα μονάδες του τουριστι
Παρ, 04/02/2021 - 13:21
Κοινοποίηση στα Social Media
Ηλεκτρικό Van Hool με αυτονομία 500 χλμ.

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Van Hool CX45E «ταξίδεψε» πρόσφατα από το Βέλγιο στις ΗΠΑ, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους προγραμματίζεται να διασχίσουν τον Ατλαντικό δέκα ακόμα μονάδες του τουριστικού λεωφορείου.

Σημειώνεται, πως η αμαξοποιός εταιρεία επέλεξε την αμερικάνικη Proterra για να την προμηθεύσει με τις Ε2 μπαταρίες της, οι οποίες ανάλογα με τη χρήση, τις κλιματικές συνθήκες και την τοπογραφία της κάθε περιοχής, μπορούν να προσδώσουν στο ηλεκτρικό πούλμαν αυτονομία έως και 500 χλμ.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η Van Hool ιδρύθηκε το 1947 και -σε πείσμα των καιρών- παραμένει μια ανεξάρτητη μάρκα. Η ενασχόλησή της με την ηλεκτροκίνηση ξεκίνησε το 1985, όταν και κατασκεύασε το πρώτο της τρόλεϊ, ενώ 20 χρόνια αργότερα παρουσίασε το πρώτο υδρογονοκίνητο, ηλεκτρικό λεωφορείο της Β. Αμερικής. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει παράξει περισσότερα από 1.000 ηλεκτρικά οχήματα στα δύο εργοστάσιά της, που βρίσκονται στο Koningshooikt (Βέλγιο) και στα Σκόπια, και στα οποία απασχολείται η πλειοψηφία των 4.100 εργαζομένων της.