EXPO

BYD και Toyota μαζί στα ηλεκτρικά

Το παράδοξο να μην διαθέτει κανένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας (BEV) σκοπεύει να αντιμετωπίσει σύντομα η Toyota, η οποία κατά τα άλλα ειδικεύεται στα υβριδικά οχήματα και στα υδρογονοκίνητα μον
Τετ, 01/29/2020 - 15:09
Κοινοποίηση στα Social Media
BYD και Toyota μαζί στα ηλεκτρικά

Το παράδοξο να μην διαθέτει κανένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας (BEV) σκοπεύει να αντιμετωπίσει σύντομα η Toyota, η οποία κατά τα άλλα ειδικεύεται στα υβριδικά οχήματα και στα υδρογονοκίνητα μοντέλα κυψελών καυσίμου.

Για αυτό το λόγο, ο ιαπωνικός κολοσσός υπέγραψε πρόσφατα μια συμφωνία με την κινέζικη ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, BYD, η οποία ξεκίνησε το 1995 ως μία εταιρείας παραγωγής μπαταριών και σε χρόνο ρεκόρ διαθέτει μια αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη γκάμα μοντέλων που περιλαμβάνει από μικρά ΙΧ οχήματα μέχρι βαρέα φορτηγά και διπλά αρθρωτά λεωφορεία.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας, θα δημιουργηθεί μέσα στο 2020 στην Κίνα μια κοινοπραξία που θα έχει ως αντικείμενο την έρευνα και ανάπτυξη (R&D) ηλεκτρικών μοντέλων. Το παραπάνω περιλαμβάνει τη δημιουργία της σχετικής πλατφόρμας ηλεκτροκίνητων μοντέλων, όπως και όλα τα συναφή μέρη που απαιτούνται. Στην συγκεκριμένη εταιρεία, οι δύο εταίροι θα έχουν μερίδιο από 50% και θα μεταφέρουν σε αυτή προσωπικό από άλλα R&D τμήματά τους.

«Σκοπεύουμε να συνδυάσουμε τη δύναμη της BYD στα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, με την τεχνολογία της Toyota στην ποιότητα και στην ασφάλεια, ώστε να βγάλουμε στην αγορά τα καλύτερα BEV οχήματα το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο αντιπρόεδρος της BYD, Lian Yu-bo. Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota, Shigeki Terashied, δήλωσε: «Έχοντας ως κοινό στόχο την περαιτέρω προώθηση της ευρείας χρήσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εκτιμούμε ότι η BYD και η Toyota μπορούν να γίνουν "συμπαίκτες", ικανοί να βάλουν στην άκρη την αντιπαλότητα και να συνεργαστούν. Ελπίζουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω και να αναβαθμίσουμε τόσο την BYD όσο και την Toyota μέσα από τις δράσεις της νέας εταιρείας».

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η Toyota ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι, ότι θα λανσάρει δύο πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις για τα PROACE και PROACE CITY, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου ανάπτυξης που προετοιμάζει για τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματά της. Αρχή θα γίνει φέτος με το μηδενικών ρύπων PROACE και ένα χρόνο αργότερα θα ακολουθήσει η αντίστοιχη έκδοση του μικρότερου PROACE CITY, τα οποία η Toyota θα εξελίξει σε συνεργασία με το Groupe PSA.