EXPO

Μόνο LCV και ηλεκτρικά η Renault στην Κίνα

Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV) και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV), αποτελούν τους δύο πυλώνες που έθεσε ο όμιλος Groupe Renault στη νέα του στρατηγική για την κινέζικη αγορά. Αναλυτικότερα, η
Τρί, 06/23/2020 - 15:47
Κοινοποίηση στα Social Media
Μόνο LCV και ηλεκτρικά η Renault στην Κίνα

Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV) και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV), αποτελούν τους δύο πυλώνες που έθεσε ο όμιλος Groupe Renault στη νέα του στρατηγική για την κινέζικη αγορά.

Αναλυτικότερα, η γαλλική εταιρεία θα σταματήσει να πουλάει στην Κίνα ΙΧ οχήματα με συμβατικής τεχνολογίας κινητήρες. Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε πρόσφατα μια αρχική συμφωνία με την Dongfeng Motor Corporation, για τη μεταβίβαση σε αυτή όλων των μετοχών της Renault από την κοινοπραξία DRAC (Dongfeng Renault Automobile Company). Ωστόσο, η Renault και η Dongfeng θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη Nissan για την παραγωγή νέας γενιάς κινητήρων, οι οποίοι θα εξοπλίζουν τα μοντέλα της κινέζικης μάρκας.

Από την άλλη, η Renault θα δώσει έμφαση στα LCV, μια αγορά που εμφάνισε πέρυσι στην Κίνα πωλήσεις 3,3 εκ. οχημάτων. Η γαλλική μάρκα θα συνεχίσει, λοιπόν, να έχει παρουσία στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, μέσω της κοινοπραξίας Renault Brilliance Jinbei Automotive (RBJAC), η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Σε ό,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση, η Renault θα στηριχθεί σε δύο υφιστάμενες κοινοπραξίες, τις eGT New Energy Automotive Co. (eGT) και Jiangxi Jiangling Group Electric Vehicle Co. (JMEV).