EXPO

Παντογράφοι ABB για υπερταχεία φόρτιση

Μόλις τρία με έξι λεπτά χρειάζονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Volvo για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους κατά τη διάρκεια των δρομολογίων τους, μέσω παντογράφων ισχύος 450 kW της ΑΒΒ. Λόγος γίνεται
Τρί, 09/08/2020 - 11:16
Κοινοποίηση στα Social Media
Παντογράφοι ABB για υπερταχεία φόρτιση

Μόλις τρία με έξι λεπτά χρειάζονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Volvo για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους κατά τη διάρκεια των δρομολογίων τους, μέσω παντογράφων ισχύος 450 kW της ΑΒΒ.

Λόγος γίνεται για τα 157 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία της Volvo, τα οποία θα ξεκινήσουν προς τα τέλη της χρονιάς να μεταφέρουν επιβάτες στο Γκέτεμποργκ, στο Μιέλννταλ και στο Πάρτιλε της Σουηδίας, σε μία περιοχή που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 180 εκ. δρομολόγια λεωφορείων και στην οποία συνολικά θα δραστηριοποιούνται 220 ηλεκτρικά λεωφορεία.

Πριν, όμως, πιάσουν δουλειά τα ηλεκτροκίνητα Volvo, η ΑΒΒ θα έχει τοποθετήσει 19 φορτιστές υψηλής ισχύος, ενώ προγραμματίζεται και η μελλοντική κατασκευή δύο ακόμα σταθμών φόρτισης. Σημειώνεται, πως η ΑΒΒ εκτός από τους φορτιστές, θα προμηθεύσει και το απαραίτητο hardware σύνδεσής τους με το δίκτυο ηλεκτροδότησης των σουηδικών πόλεων.

Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως οι φορτιστές υψηλής ισχύος, εντάσσονται στην πλατφόρμα ABB Ability, μέσω της οποίας οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων είναι σε θέση να παρακολουθούν από απόσταση και να διαμορφώνουν τα σημεία φόρτισης, ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις ανάγκες φόρτισης των λεωφορείων, προκειμένου αυτά να μην μένουν ακινητοποιημένα.