EXPO

Ηλεκτρικό αρθρωτό eCitaro G

Η Daimler Buses παρουσίασε το ηλεκτροκίνητο Mercedes-Benz eCitaro G, την αρθρωτή έκδοση του 12μέτρου eCitaro, που προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 146 επιβατών. Μάλιστα, η γερμανική εταιρε
Δευ, 09/07/2020 - 10:31
Κοινοποίηση στα Social Media
388_foto_37_1.jpg

Η Daimler Buses παρουσίασε το ηλεκτροκίνητο Mercedes-Benz eCitaro G, την αρθρωτή έκδοση του 12μέτρου eCitaro, που προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 146 επιβατών.

Μάλιστα, η γερμανική εταιρεία έχει δεχθεί ήδη τις πρώτες 60 παραγγελίες για το νέο ηλεκτρικό λεωφορείο των 18 μέτρων και προγραμματίζει να αρχίσει τις παραδόσεις αργότερα φέτος.

Σημειώνεται, πως το νέο eCitaro G θα λανσαριστεί με τις μπαταρίες λιθίου NMC (κοβαλτίου μαγνησίου νικελίου) που χρησιμοποιεί το 12μετρο μοντέλο, ενώ αργότερα φέτος θα αποκτήσει και τις νέας γενιάς μπαταρίες (πάλι NMC), των οποίων η χωρητικότητα θα ανέβει από τις 292 στις 396 kWh, με προφανή οφέλη στην αυτονομία του οχήματος. Παράλληλα, θα είναι προαιρετικά διαθέσιμες και οι καινοτόμες μπαταρίες στέρεου τύπου (solid-state), οι οποίες χαρακτηρίζονται από την υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και τη μεγάλη διάρκεια ζωής. Στη δεύτερη αυτή εναλλακτική επιλογή, το eCitaro G θα είναι εξοπλισμένο με επτά μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 441 kWh.

Αξίζει να αναφερθεί, πως οι άνθρωποι της Daimler Buses έχουν καθορίσει ήδη το επόμενο στάδιο εξέλιξης του ηλεκτρικού τους λεωφορείου, καθώς από το 2022 τόσο το eCitaro όσο και το eCitaro G θα διαθέτουν στη γκάμα τους και μία έκδοση με κυψέλες καυσίμου για επέκταση της αυτονομίας τους στα 400 χλμ., της οποίας το όνομα θα συνοδεύει το «REX» (Range Extender).

20c0146_046.jpg