EXPO

Volvo και DFDS για ηλεκτρικές μεταφορές

Η μεγαλύτερη ναυτιλιακή και μεταφορική εταιρεία της Βόρειας Ευρώπης, DFDS, ξεκίνησε συνεργασία με τη Volvo Trucks, με στόχο την ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές. Πρώτο βήμα της συνεργασίας είναι η διάθ
Παρ, 10/01/2021 - 12:33
Κοινοποίηση στα Social Media
Volvo και DFDS για ηλεκτρικές μεταφορές

Η μεγαλύτερη ναυτιλιακή και μεταφορική εταιρεία της Βόρειας Ευρώπης, DFDS, ξεκίνησε συνεργασία με τη Volvo Trucks, με στόχο την ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές.

Πρώτο βήμα της συνεργασίας είναι η διάθεση ενός ηλεκτρικού φορτηγού VOLVO στη DFDS, η οποία θα το δουλεύει στη Σουηδία μεταφέροντας καθημερινά ανταλλακτικά και εξαρτήματα στο εργοστάσιο της Volvo στο Γκέτεμποργκ.

«Είναι η αρχή για να προχωρήσουμε στο κτίσιμο μιας εφοδιαστικής αλυσίδας χωρίς ρύπους», ανέφερε ο πρόεδρος της Volvo Trucks, Roger Alm.

Ο συρμός, ένας τράκτορας FM Electric με επικαθήμενο βαγόνι θα πραγματοποιεί καθημερινά ένα δρομολόγιο 120 χιλιομέτρων σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας και στις καιρικές συνθήκες της περιοχής, προκειμένου να καταγράφονται τα βασικά στοιχεία της απόδοσής του, από το γενικό κόστος χρήσης του μέχρι την ηλεκτρική ισχύ και την χιλιομετρική απόσταση σε σχέση με τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

«Η καθημερινή λειτουργία σε πραγματικές συνθήκες του Volvo FM Electric θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη μετάβαση της DFDS στην ηλεκτροκίνηση και σε μια βιώσιμη μεταφορική επιχειρηματικότητα», ανέφερε από την πλευρά του ο Niklas Andersson, επικεφαλής του τομέα Logistics της DFDS.

Ενδιαφέρον, επίσης, στοιχείο αυτής της συνεργασίας αποτελεί η απόφαση των δύο εταιρειών να κατασκευάσουν έναν σταθμό φόρτισης χωρητικότητας 350 kW στο ντεπό που διαθέτει η DFDS στο λιμάνι του Γκέτεμποργκ, ώστε να είναι εφικτή η γρήγορη φόρτιση των μπαταριών του FM Electric.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι η Volvo ξεκινά τις πωλήσεις ηλεκτρικών φορτηγών προσφέροντας FM, FH και FMX σε έξι εκδόσεις μικτού βάρους που καλύπτουν τη μεσαία και βαριά κατηγορία.