EXPO

NEA

ΙΚΕΑ: Διανομές μόνο με ηλεκτρικά

Οι παραδόσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο στη στρατηγική του ομίλου Ingka, μέλος του οποίου είναι και τα ΙΚΕΑ. Για αυτό, η εταιρεία μετατρέπει τις δραστηριότητές της
Τρί, 06/23/2020 - 11:21
Κοινοποίηση στα Social Media
ΙΚΕΑ: Διανομές μόνο με ηλεκτρικά

Οι παραδόσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο στη στρατηγική του ομίλου Ingka, μέλος του οποίου είναι και τα ΙΚΕΑ.

Για αυτό, η εταιρεία μετατρέπει τις δραστηριότητές της με στόχο να έχουν και οι 30 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται παγκοσμίως, 100% ηλεκτρικές διανομές έως το τέλος του 2025. Σε αυτό το πλαίσιο, η IKEA Retail U.S. εντάχθηκε πρόσφατα σε μια νέα συμμαχία, που φιλοδοξεί να βοηθήσει τις εταιρείες να επιταχύνουν τη μετάβασή τους στα εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα.

Πρόκειται για τη «Συμμαχία Εταιρικών Ηλεκτρικών Οχημάτων» (Corporate Electric Vehicle Alliance), οι εταιρείες-μέλη της οποίας θα βοηθηθούν αρχικά να θέσουν και εν συνεχεία να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους «εξηλεκτρισμού» του στόλου τους. «Έχουμε δεσμευτεί να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικά οχήματα για όλες τις κατ’ οίκον παραδόσεις επίπλων μέχρι το 2025 και γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να συμβεί αυτό», δήλωσε σχετικά ο υπεύθυνος διανομών μηδενικών ρύπων της IKEA Retail U.S., Steven Moelk.

Σημειώνεται, πως ήδη από τον Ιανουάριο του 2019 και ένα χρόνο πριν από το στόχο της, η Σαγκάη έγινε η πρώτη πόλη στο σύστημα franchise της IKEA που πέτυχε το στόχο μηδενικών εκπομπών στις διανομές, με το Άμστερνταμ, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι να ακολουθούν μέσα στο τρέχον έτος.