EXPO

NEA

Τώρα και 3άξονο ηλεκτρικό DAF CF

Μετά τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του CF Electric σε εκδόσεις τράκτορα 4x2, η DAF ετοιμάζεται να βγάλει στο δρόμο το ηλεκτρικό της φορτηγό σε έκδοση σασί 6x2. Το εν λόγω φορτηγό θα δοκιμαστε
Δευ, 02/24/2020 - 12:56
Κοινοποίηση στα Social Media
Τώρα και 3άξονο ηλεκτρικό DAF CF

Μετά τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του CF Electric σε εκδόσεις τράκτορα 4x2, η DAF ετοιμάζεται να βγάλει στο δρόμο το ηλεκτρικό της φορτηγό σε έκδοση σασί 6x2.

Το εν λόγω φορτηγό θα δοκιμαστεί στην αποκομιδή σκουπιδιών από τις ολλανδικές δημόσιες εταιρείες HVC και ROVA, οι οποίες παρέλαβαν πρόσφατα και το «αδελφό» ηλεκτρικό απορριμματοφόρο της VDL. Στις δοκιμές θα συμμετάσχουν από τις αρχές του νέου έτους, ο Δήμος του Ρότερνταμ και η εταιρεία Cure από το Αϊντχόβεν.

Σημειώνεται πως το CF Electric 6x2 έχει μικτό βάρος 28 τόνων και διαθέτει μια πλήρως ηλεκτρική υπερκατασκευή, η οποία φέρει την υπογραφή της VDL Translift. Η ηλεκτρική γραμμή κίνησης E-power προέρχεται από τη VDL, με τον ηλεκτρικό κινητήρα να έχει απόδοση 210 kW (280 HP) ισχύος και 2.000 Nm ροπής. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 170 kWh και φορτίζουν σε ποσοστό 80% στα ντεπό, σε μόλις 30 λεπτά.