EXPO

BYD 27 μέτρων, διπλής άρθρωσης με αυτονομία 300 χλμ.

Με μήκος 27 μέτρων και χωρητικότητα 250 επιβατών, το ολοκαίνουργιο BYD K12A είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρικό λεωφορείο που κυκλοφορεί σήμερα. Άλλη μία πρωτιά του κινέζικου λεωφορείου, συνιστά η παρουσί
Παρ, 09/13/2019 - 10:35
Κοινοποίηση στα Social Media
Το μακρύτερο ηλεκτρικό λεωφορείο του κόσμου

Με μήκος 27 μέτρων και χωρητικότητα 250 επιβατών, το ολοκαίνουργιο BYD K12A είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρικό λεωφορείο που κυκλοφορεί σήμερα. Άλλη μία πρωτιά του κινέζικου λεωφορείου, συνιστά η παρουσία συστήματος τετρακίνησης, το οποίο αλλάζει ομαλά τη μετάδοση της κίνησης από 2WD σε 4WD, προκειμένου το όχημα να μπορεί να κινηθεί με άνεση και ασφάλεια όταν απαιτείται επιπλέον πρόσφυση ή να μειώσει την κατανάλωσή του όταν οι συνθήκες επιτρέπουν να κινηθεί ως δικίνητο.

Επιπλέον, το διπλής άρθρωσης λεωφορείο της BYD κινείται με ταχύτητα έως και 70 χλμ./ώρα και μπορεί να ενταχθεί στο σύστημα ταχείας κυκλοφορίας BRT (Bus Rapid Transit) που λειτουργεί σε πολλές πόλεις του κόσμου. Το αμάξωμα του BYD K12A είναι αμιγώς αλουμινένιο και το λεωφορείο εξοπλίζεται με ό,τι τελευταίο διαθέτει τεχνολογικά η κινέζικη εταιρεία σε μπαταρίες, ηλεκτρικούς κινητήρες και ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου.

Συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό BYD διαθέτει θύρες φόρτισης DC και AC για τις μπαταρίες, οι οποίες του προσδίδουν αυτονομία σχεδόν 300 χιλιομέτρων, κάτι που σημαίνει πως το λεωφορείο μπορεί να ολοκληρώσει όλη την ημερήσια βάρδια, δίχως να χρειάζεται να ξαναμπεί στην πρίζα.

Αξίζει να τονιστεί πως σύμφωνα με τη BYD, από την ετήσια λειτουργία του ηλεκτροκίνητου Κ12Α, ο πλανήτης γλυτώνει από 80 τόνους CO2. Στον κύκλο ζωής του, πάλι, εξοικονομούνται 360.000 λίτρα καυσίμου. Σημειώνεται, πως μέχρι σήμερα η BYD έχει πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 50.000 ηλεκτρικά λεωφορεία, έχοντας παρουσία σε πάνω από 300 πόλεις που βρίσκονται σε 50 και πλέον χώρες.