EXPO

Τα πρώτα ηλεκτρικά BYD της Γερμανίας

Οι γερμανικές εταιρείες δημόσιων μεταφορών Bogestra και HCR, παρήγγειλαν πρόσφατα 22 μονάδες του 12μετρου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου της BYD. Τα εν λόγω eBuses θα παραδοθούν το προσεχές καλοκαίρι κα
Παρ, 11/01/2019 - 15:25
Κοινοποίηση στα Social Media
Τα πρώτα BYD eBuses της Γερμανίας θα παραδοθούν το προσεχές καλοκαίρι και θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα της μητροπολιτικής περιοχής της κοιλάδας του Ρουρ.

Οι γερμανικές εταιρείες δημόσιων μεταφορών Bogestra και HCR, παρήγγειλαν πρόσφατα 22 μονάδες του 12μετρου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου της BYD.

Τα εν λόγω eBuses θα παραδοθούν το προσεχές καλοκαίρι και θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα της μητροπολιτικής περιοχής της κοιλάδας του Ρουρ. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούν δρομολόγια στο Μπόχουμ, στο Γκελζενκίρχεν και στο Χερν. «Το να μπορείς να ταξιδεύεις από το Weitmar στο Riemke με μηδενικούς ρύπους είναι ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος του Μπόχουμ, Thomas Eiskirch.

Σημειώνεται πως τα BYD eBus θα αποτελέσουν τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία της κινέζικης εταιρείας τα οποία θα κινούνται στη Γερμανία. «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη σημαντική παραγγελία, η οποία δείχνει τις δυνατότητές μας σε μία αγορά στην οποία κυριαρχούν οι γερμανικές μάρκες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της BYD Europe, Isbrand Ho. Υπενθυμίζεται πως το 12μετρο solo ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 80 επιβατών, προσφέροντας αυτονομία 200 χλμ.