EXPO

Συνεχίζονται οι δοκιμές του ηλεκτρικού MAN

Μετά το Μόναχο, το Λινζ της Αυστρίας γίνεται η δεύτερη πόλη στην οποία δοκιμάζεται στην πράξη το 12μετρο, πλήρως ηλεκτρικό, MAN Lion's City E, το οποίο θα λανσαριστεί προς τα τέλη του τρέχοντος έτου
Δευ, 11/30/2020 - 16:30
Κοινοποίηση στα Social Media
ηλεκτρικό λεωφορείο MAN

Μετά το Μόναχο, το Λινζ της Αυστρίας γίνεται η δεύτερη πόλη στην οποία δοκιμάζεται στην πράξη το 12μετρο, πλήρως ηλεκτρικό, MAN Lion's City E, το οποίο θα λανσαριστεί προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το εν λόγω λεωφορείο παραδόθηκε στην εταιρεία δημόσιων μεταφορών, LINZ AG LINIEN, η οποία το περασμένο φθινόπωρο είχε παραγγείλει από τη MAN Truck & Bus, 88 μονάδες του υβριδικού MAN Lion's City EfficientHybrid.

Υπενθυμίζεται, πως το MAN Lion's City E μπορεί να μεταφέρει έως και 88 επιβάτες. Εξοπλίζεται με έναν κεντρικά τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, ο οποίος αποδίδει συνεχή ισχύ 160 kW (215 hp), με τη μέγιστη τιμή της ισχύος να αγγίζει τα 240 kW (322 hp). Ο ηλεκτρικός κινητήρας παίρνει ενέργεια από μπαταρίες λιθίου χωρητικότητας 480 kWh, που προσδίδουν στο λεωφορείο μια αυτονομία της τάξης των 200 χλμ., ενώ υπό ιδανικές συνθήκες η αυτονομία μπορεί να φτάσει έως και τα 270 χλμ. Σημειώνεται, πως οι μπαταρίες του Lion’s City E μπορούν να φορτίσουν πλήρως σε λιγότερο από τρεις ώρες.