EXPO

Προώθηση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης

Τα βασικά σημεία στρατηγικής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) παρουσίασε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, στην εκδ
Τρί, 09/22/2020 - 11:55
Κοινοποίηση στα Social Media
Κεφαλογιάννης

Τα βασικά σημεία στρατηγικής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) παρουσίασε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, στην εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Επιχειρήσεις φιλικές προς το ποδήλατο» (Cycling Friendly Business).

«Η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας, όχι μόνο για προφανείς λόγους, όπως είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά κυρίως για τη βελτίωση της ζωής μας στις μεγαλουπόλεις, όπως η Αθήνα», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης και αποκάλυψε πως τις επόμενες μέρες θα δοθεί σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το πλαίσιο λειτουργίας των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), αλλά και τη μικροκινητικότητα, με την οποία η χώρα μας για πρώτη φορά θα αποκτήσει συγκεκριμένους κανόνες κυκλοφορίας και προδιαγραφές για τα μέσα μικροκινητικότητας.

«Το πρώτο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε εδώ είναι η διασφάλιση ενός ενιαίου σχεδιασμού των αστικών μεταφορών, που θα δίνουν βάρος και θα προωθούν τις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, έχοντας ως κεντρικό στόχο τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση. Και γιατί όχι, την ευχαρίστηση του πολίτη», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κεφαλογιάννης και συμπλήρωσε:

«Για πρώτη φορά δημόσιες πολιτικές που σχετίζονται με τις υποδομές, τον ΚΟΚ, την οδική ασφάλεια και προφανώς τη χρήση του ποδηλάτου, εντάσσονται σε μια ενιαία και συνεκτική στρατηγική, που θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα στη μετάβαση σε μια πράσινη και φιλική προς τον πολίτη μετακίνηση».