EXPO

Νέα αναβολή στην παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού TESLA

Για δεύτερη φορά η αμερικανική TESLA ανέβαλε την έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού τράκτορα «Semi» βαρέων μεταφορών, ο οποίος επρόκειτο να βγει από τις γραμμές παραγωγής μέσα στο 2019 και να ξεκιν
Δευ, 09/07/2020 - 09:35
Κοινοποίηση στα Social Media
semi social

Για δεύτερη φορά η αμερικανική TESLA ανέβαλε την έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού τράκτορα «Semi» βαρέων μεταφορών, ο οποίος επρόκειτο να βγει από τις γραμμές παραγωγής μέσα στο 2019 και να ξεκινήσουν οι παραδόσεις.

Η εταιρεία μετά από εκτίμηση της κατάστασης, όπως διαμορφώθηκε το πρώτο τετράμηνο του 2020, ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις του «Semi» θα ξεκινήσουν το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες έγινε η παγκόσμια παρουσίαση του συγκεκριμένου ηλεκτρικού φορτηγού, εντυπωσιάζοντας κοινό και περίπου 3.000 δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στην χολιγουντιανού τύπου φιέστα, στην οποία ο ίδιος ο Marsk (αφεντικό της Tesla) επέδειξε το πρωτότυπο, δηλώνοντας, μάλιστα, αυτονομία 300 μιλίων (480 χιλιομέτρων).

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε την τιμή πώλησής του -στα 150.000 δολάρια- και άνοιξε το βιβλίο των παραγγελιών. Αμέσως, μεγάλα, γνωστά ονόματα πολυεθνικών εταιρειών τοποθέτησαν σημαντικές παραγγελίες, καταβάλλοντας την προκαταβολή των 5.000 δολαρίων για κάθε φορτηγό.

Μεταξύ των πρώτων πελατών ήταν η FedEx, η UPS, η JB Hunt, η Anheuser-Busch κ.α., οι οποίες, μάλιστα, προτίμησαν να αποκτήσουν την προηγμένη ως προς την αυτονομία έκδοση, αυτή των 500 μιλίων (ή 800 χιλιομέτρων).

Το περίεργο είναι ότι δεν δόθηκε σαφής εξήγηση αυτής της αναβολής, παρά μόνο ότι λόγω συνθηκών η Tesla επικεντρώνεται στην αύξηση της παραγωγής του Model 3 στα εργοστάσια της Σαγκάης, του Βερολίνου και της Καλιφόρνιας.