EXPO

Αυτόνομα κλαρκ από τη DB Schenker

Σε κανονική λειτουργία τέθηκε πρόσφατα το αυτόνομο περονοφόρο ανυψωτικό όχημα της αυστριακής εταιρείας AGILOX, στην αποθήκη της DB Schenker που βρίσκεται στην περιοχή Eching κοντά στο Μόναχο. Εκεί,
Τετ, 11/11/2020 - 16:26
Κοινοποίηση στα Social Media
DB Schenker

Σε κανονική λειτουργία τέθηκε πρόσφατα το αυτόνομο περονοφόρο ανυψωτικό όχημα της αυστριακής εταιρείας AGILOX, στην αποθήκη της DB Schenker που βρίσκεται στην περιοχή Eching κοντά στο Μόναχο.

Εκεί, το κλαρκ μεταφέρει άδεια κοντέινερ σε μία απόσταση περίπου 150 μέτρων, δίχως να απαιτείται η παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση. Διαθέτει περόνες πολλαπλών ρυθμίσεων, οι οποίες ανεβοκατεβάζουν κοντέινερ, γεγονός που απαλλάσσει το προσωπικό της αποθήκης από την υποχρέωση χειροκίνητης τοποθέτησής τους στο όχημα. Επιπλέον, το AGILOX είναι σε θέση να καταγράψει έναν περιβάλλοντα χάρτη για πλοήγηση στο χώρο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι η χρήση του μπορεί να ξεκινήσει μόλις λίγες ημέρες μετά την παράδοση.

Σημειώνεται, πως με τη βοήθεια έξυπνου λογισμικού, οι υπάλληλοι της DB Schenker μπορούν να δημιουργήσουν ζώνες λειτουργίας και ζώνες ασφαλείας ή να επισημάνουν χώρους αποθήκευσης και στάθμευσης. Ακριβείς αισθητήρες και κάμερες εξασφαλίζουν ότι το AGILOX αναγνωρίζει και αποφεύγει εγκαίρως τα πιθανά εμπόδια.