EXPO

Ισχυρότερο το δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ευρώπη

Στην κοινοπραξία IONITY που ίδρυσαν το 2017 οι όμιλοι BMW, Daimler, Ford και Volkswagen προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ταχυφορτιστών, εντάσσεται πλέον η Hyundai Motor Company, όπω
Τρί, 09/08/2020 - 12:29
Κοινοποίηση στα Social Media
Ισχυρότερο το δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ευρώπη

Στην κοινοπραξία IONITY που ίδρυσαν το 2017 οι όμιλοι BMW, Daimler, Ford και Volkswagen προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ταχυφορτιστών, εντάσσεται πλέον η Hyundai Motor Company, όπως και η Kia Motors Corporation.

Βάσει της συμφωνίας, οι δύο μάρκες που ανήκουν στον όμιλο της Hyundai θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ενίσχυση της διαθεσιμότητας των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, γεγονός που θα προσδώσει επιπλέον πλεονεκτήματα στους πελάτες της κορεάτικης εταιρείας.

Έτσι, από το 2021 τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα των Hyundai και Kia θα εξοπλίζονται με συστήματα φόρτισης των 800 volt και θα μπορούν να συνδέονται στους σταθμούς φόρτισης της IONITY, οι οποίοι έχουν μέγιστη ισχύ φόρτισης 350 kW. Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους εν λόγω ταχυφορτιστές, οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα ψηφιακής πληρωμής και να μειώσουν σημαντικά τους χρόνους φόρτισης, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις τους σε μεγάλες αποστάσεις.

Υπενθυμίζεται πως η IONITY διαθέτει αυτή τη στιγμή σε λειτουργία 140 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, ενώ 50 ακόμα βρίσκονται υπό κατασκευή. Στόχος της σύμπραξης είναι μέχρι το 2020 να υπάρχουν 400 σταθμοί, ώστε οι Ευρωπαίοι οδηγοί ηλεκτροκίνητων οχημάτων να βρίσκουν σταθμούς φόρτισης ανά 120 χλμ., λύνοντας έτσι το πρόβλημα αυτονομίας των οχημάτων τους. Αξίζει να αναφερθεί, πως οι ταχυφορτιστές που βρίσκονται σε 24 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, τροφοδοτούνται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στο μεταξύ, η IONITY παρουσίασε πρόσφατα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τη νέα γενιά ταχυφορτιστών High-Power των 350 kW, τους οποίους κατασκευάζει η συνεργάτιδα εταιρεία TRITIUM. Αρχικά οι εν λόγω φορτιστές ξεχωρίζουν με τη μορφή τους, η οποία μάλιστα κέρδισε το βραβείο σχεδίασης «2019 iF Design Awards». Με ύψος 2,6 μέτρων, οι φορτιστές IONITY High-Power διαθέτουν στην κορυφή τους έναν LED δακτύλιο, ο οποίος λειτουργεί ως φάρος τη νύχτα στους αυτοκινητόδρομους, διευκολύνοντας τους οδηγούς να τους εντοπίσουν. Επιπλέον, φέρουν εξελιγμένες οθόνες ΗΜΙ (Human Machine Interface) οι οποίες απλοποιούν τη διαδικασία φόρτισης, με τις σχετικές οδηγίες να είναι διαθέσιμες σε 10 γλώσσες. Αναβαθμισμένο είναι επίσης και το καλώδιο φόρτισης των μπαταριών ώστε να είναι πιο φιλικό στη χρήση.