EXPO

Ηλεκτρικά και αυτόνομα φορτηγά Kenworth

Την έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας επέλεξε η Kenworth για να παρουσιάσει δύο καινοτόμα φορτηγά που εξελίσσει αυτή την περίοδο, το πλήρως ηλεκτρικό K270E που δημιούργησε σε συνεργασία με την
Τετ, 03/04/2020 - 10:05
Κοινοποίηση στα Social Media
Ηλεκτρικά και αυτόνομα φορτηγά Kenworth

Την έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας επέλεξε η Kenworth για να παρουσιάσει δύο καινοτόμα φορτηγά που εξελίσσει αυτή την περίοδο, το πλήρως ηλεκτρικό K270E που δημιούργησε σε συνεργασία με την Dana και μία ιδιαίτερη έκδοση του T680, η οποία ενσωματώνει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Αναλυτικότερα, το Kenworth K270E εξοπλίζεται με την ηλεκτρική γραμμή κίνησης της Dana, η οποία είναι πλήρως ενσωματωμένη και προσαρμοσμένη στο πλαίσιο του φορτηγού. Το ηλεκτρικό φορτηγό εξοπλίζεται με δύο μπαταρίες που φορτίζουν σε περίπου μία ώρα και -ανάλογα με την έκδοση- του προσδίδουν αυτονομία από 160 έως 320 χλμ. «Σχεδιάζουμε να παράξουμε έως και 100 ηλεκτρικά φορτηγά μέσα στο 2020», αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής της Kenworth και αντιπρόεδρος της μητρικού ομίλου PACCAR, Kevin Baney.

KENWORTH

Στο Λας Βέγκας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό και το Kenworth T680, το οποίο αποτελεί δημιούργημα του κέντρου τεχνολογίας «PACCAR Innovation Center» που βρίσκεται στο Silicon Valley στη Βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το εν λόγω αυτόνομο φορτηγό εξοπλίζεται με κάμερες, αισθητήρες LiDAR, ραντάρ, ένα προηγμένο GPS και πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι καταγράφουν έως και 1 TB δεδομένων ανά ώρα οδήγησης. «Το επιπέδου αυτονομίας 4 του φορτηγού Kenworth T680 αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για να μελετήσουμε αυτή την τεχνολογία σε πραγματικές συνθήκες», δήλωσε ο αρχιμηχανικός της Kenworth, Patrick Dean.