EXPO

Η MAN άνοιξε το κέντρο Ηλεκτροκίνησης στο Μόναχο

Στη βιομηχανική παραγωγή ηλεκτροκίνητων φορτηγών περνάει δυναμικά η MAN εγκαινιάζοντας το MAN e-mobility Center στο Μόναχο, όπου θα κατασκευάζονται οχήματα κινούμενα μόνο με μπαταρία, όπως συμβαίνει
Τετ, 10/13/2021 - 15:09
Κοινοποίηση στα Social Media
Η MAN άνοιξε το κέντρο Ηλεκτροκίνησης στο Μόναχο

Στη βιομηχανική παραγωγή ηλεκτροκίνητων φορτηγών περνάει δυναμικά η MAN εγκαινιάζοντας το MAN e-mobility Center στο Μόναχο, όπου θα κατασκευάζονται οχήματα κινούμενα μόνο με μπαταρία, όπως συμβαίνει ήδη με το ηλεκτρικό βαν eTGE και το αστικό λεωφορείο MAN Lion’s City E και πιο πρόσφατα με μεσαίας κατηγορίας φορτηγό MAN eTGM, το οποίο δοκιμάζεται από επιλεγμένους πελάτες της μάρκας.

Το άνοιγμα του MAN e-mobility Center σηματοδοτεί την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων σε ευρεία παραγωγική κλίμακα, ώστε να καλύπτει πλήρως τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί 30% μείωση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για τα φορτηγά πάνω από 16 τόνους μέχρι το 2030. Η μείωση αυτή είναι σε σύγκριση με τα σημερινά επίπεδα που μας κάνει να ενεργήσουμε με ένα πιο βιώσιμο τρόπο, σε μακροχρόνια βάση και με την απαιτούμενη κοινωνική υπευθυνότητα», ανέφερε ο CEO της MAN, Andreas Tostmann κατά το άνοιγμα του Κέντρου Ηλεκτροκίνησης στο Μόναχο και σημείωσε:

«Ηλεκτροκίνηση είναι η δυναμικά ανερχόμενη αγορά και επενδύσεις σαν αυτή αποτελούν παράδειγμα ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος. Θα είμαστε σε θέση να παράγουμε φορτηγά, βαν και λεωφορεία μηδενικών ρύπων προσφέροντας λύσεις για φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές».

Στη συνέχεια, ο CEO της MAN αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί, με πρώτη την εκπαίδευση των εργαζομένων στις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνει η παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων με έμφαση στους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται λόγω της υψηλής τάσης που συνυπάρχει στην ηλεκτρική γραμμή κίνησης.

Εδώ να τονίσουμε πως η MAN διαθέτει ένα τεράστιο εκπαιδευτικό κέντρο που περιλαμβάνει πλήθος πάγκων δοκιμών, πολλές και διαφορετικές πίστες, προσομοιωτές κ.α. στο οποίο θα γίνεται η εκπαίδευση των εργαζομένων και οι δοκιμές των νέων οχημάτων.

Ο Σάκης Στιμονιάρης επικεφαλής του Συμβουλίου των εργαζομένων στον Όμιλο υπογράμμισε από την πλευρά του τη σημασία του εκπαιδευτικού προγράμματος για το μέλλον της εταιρείας, αλλά και για την ασφάλεια των εργαζομένων.