EXPO

Volvo: Η επιτυχία των ηλεκτρικών αρθρωτών

Παραγγελίες για σχεδόν 220 ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία, έχει δεχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η Volvo Buses, με το παραπάνω νούμερο να αφορά σε δύο μόνο πόλεις της Σουηδίας. Συγκεκριμένα, μετά τα
Τρί, 06/23/2020 - 11:29
Κοινοποίηση στα Social Media
Volvo: Η επιτυχία των ηλεκτρικών αρθρωτών

Παραγγελίες για σχεδόν 220 ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία, έχει δεχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η Volvo Buses, με το παραπάνω νούμερο να αφορά σε δύο μόνο πόλεις της Σουηδίας.

Συγκεκριμένα, μετά τα 157 Volvo 7900 Electric Articulated που έκλεισε πρόσφατα η εταιρεία δημόσιων μεταφορών, Transdev και τα οποία θα αρχίσουν από φέτος να δραστηριοποιούνται στους δρόμους του Γκέτεμποργκ, ήρθε η σειρά του Μάλμε και της διαχειρίστριας εταιρείας Nobina, να κλείσουν 60 μονάδες του 18μετρου ηλεκτρικού λεωφορείου.

Οι παραδόσεις των εν λόγω ηλεκτρικών λεωφορείων που μπορούν να μεταφέρουν έως και 150 επιβάτες, θα αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2021 και τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν δρομολόγια τον Απρίλιο του ίδιου έτους, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση από τη σουηδική μάρκα.

Υπενθυμίζεται, πως το λεωφορείο της Volvo εξοπλίζεται με ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων, οι οποίοι αποδίδουν ισχύ 2x200 kW (2x268 hp) και τροφοδοτούνται με ενέργεια από μπαταρίες λιθίου χωρητικότητας μέχρι και 396 kWh. Η φόρτισή τους πραγματοποιείται είτε σε σταθμούς ταχείας φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής (OppCharge) είτε κατά την ολονύκτια στάθμευση των οχημάτων στα ντεπό (Combo2/CCS).