EXPO

Ηλεκτρικό MAN Lion's City E: Κάλυψε 550 χιλιόμετρα

Πέρασε το φράγμα των 500 χιλιομέτρων και κάλυψε 550,8 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση και σε συνήθεις κυκλοφοριακές συνθήκες το ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο MAN Lion's City E. Το λεωφορείο δούλεψε στη
Τετ, 10/13/2021 - 14:33
Κοινοποίηση στα Social Media
Το ηλεκτρικό MAN Lion's City E στη γραμμή 176 και Χ80 του Μονάχου

Πέρασε το φράγμα των 500 χιλιομέτρων και κάλυψε 550,8 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση και σε συνήθεις κυκλοφοριακές συνθήκες το ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο MAN Lion's City E.

Το λεωφορείο δούλεψε στη γραμμή 176 και Χ80 του Μονάχου για 24 ώρες, εκτελώντας συνεχή δρομολόγια στο πλαίσιο του προγράμματος ≪MAN eBus Efficiency Run≫, με το οποίο ο κατασκευαστής δοκιμάζει τις ικανότητες των λεωφορείων.

Στις συγκεκριμένες συγκοινωνιακές γραμμές, το λεωφορείο πραγματοποίησε κανονικά δρομολόγια σταματώντας σε όλες τις στάσεις με άνοιγμα – κλείσιμο θυρών και από-επιβίβαση επιβατών. Οι οδηγοί προέρχονταν από το τμήμα MAN ProfiDrive, το οποίο εκπαιδεύει οδηγούς πελατών στην οικονομική οδήγηση.

1

Επιβάτες ήταν μια ομάδα δημοσιογράφων του ειδικού τύπου, αρκετοί τεχνικοί της MAN, καθώς και εκπρόσωποι του οργανισμού ελέγχων δοκιμών TUV SUD.

Επιπλέον, για περισσότερο βάρος τοποθετήθηκαν στις θέσεις επιβατών κάνιστρα με νερό. Για την αξιοπιστία της δοκιμής, η MAN δέχτηκε την πρόταση των ειδικών για τον έλεγχο της απόδοσης των μπαταριών.

Για τον λόγο αυτό, μετά την πλήρη φόρτιση των μπαταριών, τα βύσματα φόρτισης σφραγίστηκαν και έγινε καταγραφή του αριθμού των χιλιομέτρων. ≪Καθώς η χιλιομετρική κάλυψη αποτελεί κρίσιμο στοιχείο κάθε ηλεκτρικού λεωφορείου, σκοπός μας ήταν να δούμε αυτή την απόδοση του Lion's City E σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες≫, ανέφερε σχετικά ο Rudi Kuchta, επικεφαλής του τμήματος Λεωφορείων της MAN και πρόσθεσε: ≪Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι το λεωφορείο κάλυψε 550 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκοινωνιακός φορέας μπορεί να φορτίζει το λεωφορείο στο ντεπό χωρίς να χρειάζεται άλλη φόρτιση στη διάρκεια της κυκλοφορίας του, γεγονός που τον απαλλάσσει από πρόσθετες εγκαταστάσεις φόρτισης≫.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι διαδρομές που πραγματοποιούν τα αστικά λεωφορεία είναι λιγότερων χιλιομέτρων. Έτσι, ακόμα και η δυνατότητα χιλιομετρικής απόστασης 400 χιλιομέτρων με μια φόρτιση καλύπτει το 98% των γραμμών που εξυπηρετούνται από ηλεκτρικά λεωφορεία MAN.

1

Το 12μετρο λεωφορείο MAN Lion's City E είναι τρίθυρο και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 88 επιβάτες.

Ο πίσω άξονας διαθέτει έναν κεντρικά τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει συνεχή ισχύ 160 kW (215 HP) με τη μέγιστη τιμή της ισχύος να ορίζεται στα 240 kW (322 HP).

Ο ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται από έξι συστοιχίες μπαταριών λιθίου, χωρητικότητας 480 kWh. Με ισχύ ρεύματος φόρτισης 150 kW, οι μπαταρίες του λεωφορείου φορτίζουν σε περίπου τρεις ώρες.