EXPO

Ηλεκτρικό ανατρεπόμενο Volvo

Ένα Volvo FE Electric της μεταφορικής εταιρείας Tom Wilhelmsen AS από τη Νορβηγία αποτελεί το πρώτο ανατρεπόμενο ηλεκτρικό φορτηγό της χώρας, το οποίο χρησιμοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο. Μάλι
Τρί, 01/12/2021 - 15:21
Κοινοποίηση στα Social Media
Ηλεκτρικό ανατρεπόμενο Volvo

Ένα Volvo FE Electric της μεταφορικής εταιρείας Tom Wilhelmsen AS από τη Νορβηγία αποτελεί το πρώτο ανατρεπόμενο ηλεκτρικό φορτηγό της χώρας, το οποίο χρησιμοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο. Μάλιστα, κατά την πρόσφατη τελετή παράδοσης του φορτηγού στο Όσλο, το παρών έδωσε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, «βαφτίζοντας» η ίδια το ηλεκτρικό Volvo.

Σημειώνεται πως η Tom Wilhelmsen AS -η οποία φιλοδοξεί έως το 2025 να έχει έναν στόλο από αποκλειστικά ηλεκτρικά φορτηγά- έχει παραγγείλει μέχρι στιγμής τρεις μονάδες του Volvo FE Electric σε έκδοση ανατρεπόμενου φορτηγού. Πρόκειται για ένα τριαξονικό φορτηγό μικτού βάρους 27 τόνων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για αστική χρήση, συμπεριλαμβανομένων των ελαφρών μεταφορών του κατασκευαστικού τομέα, της διαχείρισης αποβλήτων και των διανομών.

Υπενθυμίζεται πως το Volvo FE Electric εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης ισχύος 370 kW (496 hp) και ροπής 850 Nm, οι οποίοι τροφοδοτούνται με ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου 200–300 kWh, που εξασφαλίζουν στο ηλεκτρικό Volvo αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 200 χλμ. Η φόρτιση των μεγάλων μπαταριών σε ισχύ 22 kW διαρκεί περίπου 10 ώρες, ενώ σε έναν ταχυφορτιστή των 150 kW, απαιτείται περίπου 1,5 ώρα.