EXPO

Δοκιμάστηκε και το ηλεκτρικό Yutong στην Αθήνα

Στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ακολουθώντας συνήθεις λεωφορειακές γραμμές, δοκιμάστηκε από την Ο.Σ.Υ. το 12μετρο αστικό, αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο Yutong. Πρόκειται για τη δεύτερη μάρκα, μετ
Δευ, 11/30/2020 - 16:25
Κοινοποίηση στα Social Media
yutong

Στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ακολουθώντας συνήθεις λεωφορειακές γραμμές, δοκιμάστηκε από την Ο.Σ.Υ. το 12μετρο αστικό, αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο Yutong.

Πρόκειται για τη δεύτερη μάρκα, μετά τη BYD, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υπ. Μεταφορών για την πραγματοποίηση μεγάλης διάρκειας δοκιμών λεωφορείων που πρόκειται να πάρουν μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό προμήθειας 1.000 λεωφορείων για τις ανάγκες του ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ.

Το Yutong με εντυπωσιακή εισβολή σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, στις οποίες περιλαμβάνονται και 10 ευρωπαϊκές, είναι ένα 100% ηλεκτρικό λεωφορείο με μοτέρ ισχύος 350 kW (485 HP), που παράγει ροπή 1.200 Nm. Τροφοδοτείται με ρεύμα από μπαταρία χωρητικότητας 350 kWh και διαθέτει σύστημα υποβοήθησης της εκκίνησης σε ανηφόρα. Με θέση ενός αμαξιδίου, η επιβατική του ικανότητα είναι για 46 καθήμενους επιβάτες, 46 όρθιους και 1 ΑΜΕΑ. Είναι χαμηλού δαπέδου, τρίθυρο, με άνετο διάδρομο, φωτεινό και με αρκετές θύρες φόρτισης USB για τους επιβάτες.