EXPO

BYD: Το 12μετρο ηλεκτρικό στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας και στους λεωφορειόδρομους έκανε την εμφάνισή του ένα εντυπωσιακό λεωφορείο με διαφορετικά χρώματα και έναν εκπληκτικό σχεδιασμό που καθήλωσε τα βλέμματα των πολιτών που περίμε
Τρί, 09/01/2020 - 16:40
Κοινοποίηση στα Social Media
12μετρο ηλεκτρικό BYD στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας και στους λεωφορειόδρομους έκανε την εμφάνισή του ένα εντυπωσιακό λεωφορείο με διαφορετικά χρώματα και έναν εκπληκτικό σχεδιασμό που καθήλωσε τα βλέμματα των πολιτών που περίμεναν στις στάσεις.

Πρόκειται για το αμιγώς ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο της BYD μηδενικών ρύπων, το οποίο κυκλοφόρησε στην πρωτεύουσα σε μια ειδική δοκιμή για το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR.

Το 12μετρο BYD έχει μεταφορική ικανότητα 80 επιβατών, εξοπλίζεται με δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες των 150 kW ο καθένας (410 HP συνολική ισχύς), μεγάλη αυτονομία και δυνατότητα γρήγορης και αργής φόρτισης.

Το ακριβές μήκος του είναι 12.200 χιλιοστά, το πλάτος 2.550 χιλ. και το ύψος του 3.370 χιλ. Το εσωτερικό ύψος φτάνει τα 2.450 χιλ. Είναι χαμηλοδάπεδο με 325 χιλ. ύψος επιβίβασης ή 340 χιλ. κατά την πορεία και πολύ φιλικό στους επιβάτες χάρη στην εύκολη και γρήγορη είσοδο – έξοδο από τις τρεις πόρτες του λεωφορείου.

Το λεωφορείο της κινέζικης μάρκας BYD κατασκευάζεται στην Ουγγαρία με τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά στάνταρ και, μάλιστα, οι πωλήσεις του στη γηραιά ήπειρο αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο. Το BYD έχουν επιλέξει πόλεις όπως το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, οι Βρυξέλλες, το Μόναχο, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, το Τορίνο, η Λίβερπουλ κ.α.

12 ηλεκτρικό BYD