EXPO

Ηλεκτρικοί άξονες της Allison για τα φορτηγά Hino

Η Hino επέλεξε την Allison Transmission ως την εταιρεία που θα εξελίξει τους άξονες για την γκάμα φουλ ηλεκτρικών (BEV) φορτηγών κλάσης 6,7 και 8 (μεσαία και βαρέα) που θα κατασκευάζει η ιαπωνική ετ
Τετ, 12/01/2021 - 15:52
Κοινοποίηση στα Social Media
Ηλεκτρικοί άξονες της Allison για τα φορτηγά Hino

Η Hino επέλεξε την Allison Transmission ως την εταιρεία που θα εξελίξει τους άξονες για την γκάμα φουλ ηλεκτρικών (BEV) φορτηγών κλάσης 6,7 και 8 (μεσαία και βαρέα) που θα κατασκευάζει η ιαπωνική εταιρεία για τις αγορές της αμερικανικής ηπείρου.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται εδώ και δεκαετίες, με την Allison να προμηθεύει τη Hino με σημαντικά εξαρτήματα –όπως οι άξονες από τις σειρές 2000 και 3000- της γραμμής μετάδοσης κίνησης τα ιαπωνικά φορτηγά.

Μέσω της νέας συμφωνίας, όλα τα ηλεκτρικά φορτηγά της Hino θα φέρουν τους άξονες eGen Power 100D e-Axle, με σκοπό να δημιουργηθούν μεσαία και βαρέα φορτηγά έτοιμα για τους πελάτες, έστω και σε μικρούς αριθμούς, στις αρχές του 2023.

Η Hino έχει δρομολογήσει το αποκαλούμενο Project Z από τον Οκτώβριο του 2020 με πρωτότυπα ηλεκτρικά φορτηγά που εξελίσσονται μέσω της χρήσης από επιλεγμένους πελάτες.

Οι νέοι άξονες θα ονομάζονται eGen Power 100S και προστίθενται στην υπάρχουσα σειρά eGen Power. Εννοείται ότι, από τη στιγμή που αναφερόμαστε στην Αμερική, όλοι τους θα είναι συζυγείς (6x4), ενώ η Hino καθίσταται ο πρώτος κατασκευαστής στην αγορά που θα τους χρησιμοποιήσει σε μοντέλα παραγωγής.