Ηλεκτρικό ë-Berlingo Van με αυτονομία έως 275 χλμ. (+VIDEO)

Μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση απέκτησε το Berlingo Van, το οποίο από το 1996 μέχρι σήμερα, έχει σημειώσει περισσότερες από 1,6 εκ. πωλήσεις παγκοσμίως.

Σε δύο εκδόσεις μήκους με ωφέλιμο φορτίο έως και 800 κιλών, θα φτάσει στις εκθέσεις των εμπόρων της Citroën στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, το νέο -πλήρως ηλεκτρικό- ë-Berlingo Van.

Τον χορό των μικρών ηλεκτρικών van του Groupe PSA, ανοίγει η Citroën με το λανσάρισμα του ë-Berlingo Van, το οποίο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μήκους, την «Μ» των 4,40 μέτρων και την «XL» των 4,75 μέτρων. Το ύψος αμφότερων των εκδόσεων είναι στα 1,84 μέτρα, γεγονός που προσδίδει στο όχημα μεγάλη αστική ευχρηστία, όπως και ο κύκλος στροφής των 10,8 μέτρων.

Σε ό,τι αφορά στις μεταφορικές δυνατότητες του οχήματος, χάρη στην αναδίπλωση του καθίσματος του συνοδηγού (μόνο στην τριθέσια έκδοση Extenso Cabin), είναι εφικτή η μεταφορά αντικειμένων μήκους έως και 3,09 μέτρων στη μικρή έκδοση και μέχρι 3,44 μέτρων στη μεγάλη. Ο όγκος του χώρου φόρτωσης είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν των συμβατικών εκδόσεων (από 3,3 έως 4,3 κ.μ.) και επιπλέον, το εσωτερικό πλάτος των 1,23 μέτρων ανάμεσα στους θόλους, επιτρέπει την κατά μήκος μεταφορά δύο ευρωπαλετών. Ανάλογα με την έκδοση, το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο και η ελκτική ικανότητα ορίζονται στα 800 και 750 κιλά αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως το ωφέλιμο των «κανονικών» εκδόσεων του Berlingo Van, είναι από 650 έως 1.000 κιλά.

Το νέο ë-Berlingo Van φέρει τη γνωστή ηλεκτρική γραμμή κίνησης που τοποθετεί το Groupe PSA στα μοντέλα που στηρίζονται στην ηλεκτρική πλατφόρμα e-CMP. Λόγος γίνεται για έναν ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης ισχύος 100 kW (136 hp) και ροπής 260 Nm, ο οποίος προσδίδει στο όχημα τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση, στο τεύχος Φεβρουαρίου (394) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου. Μέχρι τότε, δείτε το ë-Berlingo Van στο παρακάτω βίντεο της Citroën.