Το Εκθεσιακό Συνέδριο ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ expo διεξήχθη με τεράστια επιτυχία σε δύο ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, 14 - 15 Νοεμβρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi (Λ. Κηφισίας) και τελέστηκε υπό την Αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ).

Ποιοι το παρακολούθησαν

Το εκθεσιακό συνέδριο ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ expo κατάφερε να δώσει μια ξεκάθαρη και έγκυρη ενημέρωση για το σήμερα και το αύριο του e-mobility στη χώρα μας, τις υποδομές, τις χρηματοδοτήσεις και τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Το παρακολούθησαν ιδιώτες, δήμοι, στελέχη Συγκοινωνιακών Φορέων, συνεταιρισμοί ταξί, επιχειρηματίες του τουρισμού, ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, εταιρείες διανομών (City Logistics) και πολίτες που σκέπτονται τη μετάβαση σε οχήματα μηδενικών ρύπων και οικονομικής λειτουργίας.

Οι ομιλητές (βλέπε παρακάτω την ατζέντα) ήταν υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, συστημάτων μετάδοσης της ηλεκτρικής κίνησης, υποδομών και προϊόντων φόρτισης, αποθήκευσης ενέργειας, μηχανικοί, μέλη Ινστιτούτων και Συλλογικών Οργάνων κ.α. Απάντησαν στα βασικά ερωτήματα κόστους κτήσης, λειτουργίας, επισκευής - συντήρησης και εγγυήσεων για τα ηλεκτρικά λεωφορεία και επιβατικά οχήματα κάνοντας και μια σύγκριση με τα συμβατικά πετρελαιοκίνητα οχήματα ίδιας κατηγορίας.

Ακόμα, κυβερνητικά και μη κυβερνητικά στελέχη εισηγήθηκαν θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης του e-mobility στην Ελλάδα και ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τα ισχύοντα όσο και για τα αναμενόμενα προγράμματα επιδότησης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Το Συνέδριο διήρκεσε δύο ημέρες, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, από τις 10:30 έως τις 17:00.

Εκθεσιακό Συνέδριο Κόστος συμμετοχής:
140 ευρώ/άτομο + ΦΠΑ
  Εκθεσιακό Συνέδριο Συμμετοχές πέραν του ενός ατόμου από την ίδια εταιρεία ή οργανισμό:
110 ευρώ/άτομο + ΦΠΑ Εκθεσιακό Συνέδριο Φοιτητές - Σπουδαστές:
110 ευρώ/άτομο + ΦΠΑ
 

Οι παραπάνω τιμές αφορούσαν στη συμμετοχή και τις δύο ημέρες του Συνεδρίου και περιελάμβαναν:

  • Ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα
  • Συνεχή προσφορά καφέ και συνοδευτικών
  • Folder με ενημερωτικό υλικό και γραφική ύλη.
  • Οι συμμετέχοντες έλαβαν ηλεκτρονικά το σύνολο των ομιλιών, τις βασικότερες ερωτήσεις – απαντήσεις, τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους εισηγητές, τα εκθέματα κ.α.

TEXNIKO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ

Τις ίδιες ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή 14-15/11/19, στον ίδιο εκθεσιακό και συνεδριακό χώρο και κατά τις ώρες 18:00 μέχρι 21:00 πραγματοποιήθηκε με εντυπωσιακή συμμετοχή ενδιαφερομένων το Τεχνικό Σεμινάριο με τίτλο Ηλεκτρικά Οχήματα - Η Βιώσιμη κινητικότητα του μέλλοντος για όλα τα οχήματα και οι Τεχνολογικές Προκλήσεις , το οποίο απευθυνόταν σε επισκευαστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων όλων των κατηγοριών – επιβατικών, ελαφρών επαγγελματικών, minibus και λεωφορείων και σε αυτούς που θέλουν να ειδικευτούν στη Μηχανοτρονική (μηχανολογία ηλεκτρικών οχημάτων) ειδικότητα που θα τύχει υψηλής ζήτησης τα αμέσως επόμενα χρόνια. Η παρουσία προϊόντων ηλεκτροκίνησης σε συνδυασμό με το διαθέσιμο οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό, συνέδραμε αποτελεσματικά στην εμπέδωση των γνωστικών αντικειμένων που ανέπτυξαν και ανέλυσαν οι εκπαιδευτές, οι οποίοι και απάντησαν στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Το διήμερο τεχνικό σεμινάριο διεξήχθη από το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ), οι συνεργάτες του οποίου διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις και έχουν μακρά εμπειρία στην επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων του Κλάδου των αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο σεμινάριο ανέλαβαν οι: Πέτρος Καραμπίλας, Γιώργος Καπετανάκης, Νίκος Ξυδιάς και Βασίλης Καφαντάρης.

Τεχνικό Σεμινάριο Κόστος συμμετοχής:
80 ευρώ/άτομο
  Τεχνικό Σεμινάριο Συμμετοχές πέραν του ενός ατόμου από την ίδια επιχείρηση:
50 ευρώ/άτομο. Τεχνικό Σεμινάριο Φοιτητές - Σπουδαστές:
50 ευρώ/άτομο
 

 

Στην τιμή περιελαμβανόταν γραφική ύλη και προσφορά καφέ - αναψυκτικών στα διαλείμματα.

 

ΒΕΒΑΙΩΣΗ: Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έλαβαν Βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου.